Haber Merkezi / Daha önce çeşitli kurumlarca başlatılan alt yapının sürdüğü mahallelerde çalışma yürüten Siverek Belediyesi, bir yandan üst yapının yenilenmesi için hazırlık yapıyor.
Bu kapsamda çalışan Fen İşleri Müdürlüğü, Hacıömer ve Esmerçayı mahallelerinde alt yapının tamamlandığı sokaklarda beton sökümü yaparak üst yapıya hazırlık yapıyor.
İş makineleriyle deforme olan ve bozulan betonu sökerek belirlenen alanlara taşıyan ekipler, greyder yardımıyla sokakları kilitli parke taşına hazırlıyor.
İlçenin farklı noktalarında eşzamanlı çalışma yürütüldüğünü dile getiren Fen İşleri Müdürü Abdulkadir Canalır, alt yapı çalışmalarının ise sürdüğünü söyledi.
Alt yapımının tamamladığı mahallerde bir yandan üst yapı yenilendiğini vurgulayan Canalır, 'Bağlar ve Dicle mahallelerimizde kilitli parke taşı döşeme çalışmaları devam ederken yeni yerleşim alanlarında yol çalışmalarına hazırlık olarak stabilize yol çalışması yapıyoruz. Tabi çalışmalarımız bunlarla sınırlı değil, üst yapının tamamlandığı bölgelerde yaya güvenliğinin sağlanması için kaldırımları yeniliyoruz. Bütün bunların yanı sıra alt yapı çalışmalarının tamamlandığı sokaklarda üst yapının yenilenmesi için hazırlık yapıyoruz.' dedi.
Mahalle sakinleri, üst yapının yenilenmesine emeği geçen belediye ekiplerine ve Başkan Ayşe Çakmak'a teşekkür etti.