Haber Merkezi / Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Arif Kırıkçı, ŞUTSO Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Hayırlı, Şanlıurfa Ticaret Borsası Genel Sekreter Yardımcısı Ayşe Çadırcı Kandemir ve Urfa Endüstri Meslek Lisesi Müdürü İsmail Öztoprak'ın katılımıyla düzenlenen toplantıda, oda ve borsa üyeleri için hazırlanan projenin, üretim ve istihdam noktasında Şanlıurfa'da yaratacağı hareketlenme ve kent ekonomisinin bu hareketlenmeden sağlayacağı yararlar istişare edildi, gerekli iyileştirilmeler yapılarak modelin başlatılması kararı alındı.
Toplantıda, uzmanlığın ticari etkinlikteki önemi vurgulanarak gençlere proje kapsamındaki okulları tercih etmeleri ve mesleki beceride yetkinlik kazanmaları için çağrıda bulunuldu. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun detaylarını paylaştığı proje, LGS 2020 tercih döneminde gençlerin 81 ilde seçilen 103 okulu tercih etmesini sağlayarak mesleki beceride uzmanlık kazandırmayı amaçlıyor.
Meslek liselerinde değişim ve dönüşümün başlatıldığı proje, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliği ile yürütülüyor.