Şanlıurfa'da 35 bin 889 öğretmen görev yapıyor
Türkiye'nin en genç ve öğrenci sayısı en fazla olan şehirlerin başında gelen Şanlıurfa'da 35 bin 889 öğretmen ve 893 bin 926 öğrenci bulunduğunu hatırlatan Vali Erin, 80 bin civarında öğrencinin taşımalı eğitim ile okula ulaştığını ifade etti. Eğitim - öğretim hizmetlerinin huzur ve güven ortamında sürdürülebilmesine yönelik uygulanan planlar ve alınacak tedbirlerin değerlendirildiği belirten Erin, tüm çabalarının eğitimdeki başarı seviyesini yükseltmek olduğunu söyledi.


Okulların çevresi denetim altında tutulacak
Okullardaki güvenlik kameralarının mobese sistemine entegre edilmesi, madde bağımlılığıyla mücadele kapsamındaki çalışmalar, okul çevrelerindeki satış noktalarının, internet kafeler ve benzeri yerlerin sürekli kontrol ve denetime tabi tutulması, salgından korunma tedbirleri, okul geçitlerinde yaya yolları, hız kesici tümsekler ve eksik trafik levhalarının tamamlanması gibi tedbirlerin de değerlendirildiği toplantıda, katılımcılar da alınacak tedbirler hakkında görüşlerini ifade ederek, taleplerini dile getirdiler.
2021-2022 eğitim öğretim yılının ilk yarısında uygulanan ve önümüzdeki dönem için planlanan tedbirler Vali Abdullah Erin başkanlığında, Vali Yardımcısı Yasin Akgül, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, Kaymakamlar, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul idarecileri ve okul aile birliği temsilcilerinin katıldığı toplantıda masaya yatırıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt'un, 2021-2022 eğitim öğretim yılının ilk döneminde alınan güvenlik, sağlık, servis araçlarına yönelik denetimler hakkında bilgi verdiği toplantıda konuşan Vali Abdullah Erin, Şanlıurfa'daki öğrenci ve öğretmen sayılarına dikkat çekti.

80 bin civarında öğrenci taşımalı eğitimle okula ulaşıyor
Türkiye'nin en genç ve öğrenci sayısı en fazla olan şehirlerinin başında gelen Şanlıurfa'da 3 bin 67 okulda 24 bin 897 derslik, 35 bin 889 öğretmen ve 893 bin 926 öğrenci bulunduğunu hatırlatan Vali Erin, 80 bin civarında öğrencinin taşımalı eğitim ile okula ulaştığını ifade etti.
Okul idarecilerinin, okul çevresinde alınacak tedbirleri ve uygulanacak önlemleri başka kurum ve kuruluşlardan beklememesini isteyen Vali Erin, konuların sürekli takip edilerek İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve Kaymakamlıklarla koordineli çalışılması gerektiğini vurguladı.

Okulların dönem sonuna kadar açık olacak
Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle uzun bir süre uzaktan eğitim yöntemine gidildiğini ancak bu yıl salgın tedbirlerine riayet edilerek okulların dönem sonuna kadar açık tutulacağını dile getiren Vali Erin, öğrencilerin huzur ve güven ortamında okula ulaşmaları ve aynı şekilde evlerine dönmelerinin sağlamasının elzem olduğunu söyledi.
Okul çevrelerindeki trafik risk analizlerine dikkat çeken Vali Erin, okul idarecileri ve kolluk kuvvetlerinin koordinasyon içerisinde bu konuyu tekrar değerlendirmelerini istedi.

Erin: Tek hedefimiz eğitimde başarı seviyesini yükseltmek
Eğitim için yapılan yatırımlar, alınan önlemler ve çalışmalarla ilgili bilgi veren Vali Abdullah Erin, 'Hedefimiz, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın başarı seviyesini yükseltmek. Eğitim camiası dışındaki herkes bu konuda elinden gelen desteği veriyor ancak tüm yük öğretmenlerimizin omuzlarında. Yeni okular, kampüsler, spor tesisleri yapacağız. Ama iş sadece bununla bitmiyor. Sadece iyi sınıflar, teknolojik cihazlar temin etmek yetmiyor. O çocukları kendi çocuklarımızın yerine koyup, başarılarını gün gün takip etmezsek, yönlendirmezsek, peşlerine düşmezsek sadece sayılarla konuşmak zorunda kalırız. Her bir çocuğumuz bir dünyadır, bir değerdir. İnsanlığa, Urfa'ya, dünyaya katkı sunacak cevherleri keşfedecek olan bizleriz. O cevherleri keşfetmek öğretmenlerimizin elinde' diyerek, bir milyona yaklaşan öğrenci sayısıyla ciddi bir gelecek planlamasının önemine değindi. Haber : Seyfullah POLAT