İLKHA/ Bu yıl, aşırı yağışlar nedeni ile tezgahlardaki yerini geç alan şelengo meyvesinin satışları başladı. Her yıl Mayıs ayında tüketicilere arz edilen şelengo meyvesi, bu yıl ancak Haziran ayı ortalarında, kilosu da 7 TL'den satılmak üzere tezgahlarda yer almaya başladı.
Dünya'da sadece Viranşehir'de yetişen şelengo, bu yıl gecikmeli olarak tezgahlarda yer almaya başladı. Şekli ve tadı ile değişik bir ürün olan şelengo, bu yıl, aşırı yağışlar nedeni ile gecikti. Her yıl Mayıs ayında satışına başlanan şelengonun hasadına bu yıl, ancak Haziran ayı ortalarında başlanabildi.
Konu ile ilgili olarak şelengo satıcısı Aziz Çiçekli şöyle konuştu; 'Viranşehir halkının sabırsızlıkla beklediği şelengo satışları 7 TL'den başladı. Şelengo bizim vazgeçilmez damak tadımızdır. Her yıl sabırsızlıkla çıkmasını bekliyoruz. Bu sene yağışlar ve olumsuz hava şartları nedeniyle yetişmesi biraz zaman aldı. Fakat bugün itibariyle satışlar başladı. Şelengo, sadece Viranşehir'de yetişen bir meyvedir. Tadı çok güzel! Her sofrada olmasını tavsiye ederim. Başka il ve ilçelere hediye olarak gönderebileceğiniz bir meyvedir.'