Haber Merkezi / Şanlıurfa'da 2007 yılından bugüne, merkez ve 4 ilçedeki 170 binden fazla abonesine temiz, konforlu ve ekonomik enerji kaynağı doğal gazı güvenle ulaştıran Aksa Doğalgaz, Covid-19 salgını kapsamında alınan önlemlere uygun bir şekilde altyapı yatırım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Eyyübiye ilçesindeki Asya, Eyüpkent, Hayati Harrani, Ruha ve Süleyman Şah mahallelerini doğal gazla buluşturan Aksa Şanlıurfa Doğalgaz, bu mahallelerde doğal gaz abonelik başvurularını almaya başladı.

Bağlantı bedeline 8 taksit imkanı
Koronavirüs salgınının başlangıcından itibaren çalışanları ve müşterilerinin sağlığı için gerekli tüm önlemleri alarak hafta içi her gün 08.00 - 17.00 saatleri arasında şubelerinde güvenle hizmet vermeye devam eden Aksa Şanlıurfa Doğalgaz, Aksadogalgaz.com.tr adresinde yer alan online randevu sistemi ile vatandaşlara şubelerindeki işlemleri için sıra beklemeye gerek kalmadan randevu alma imkanı sunuyor. Abone olmak isteyen vatandaşlar, nisan ayı sonuna kadar geçerli olan doğal gaz bağlantı bedelinde sekiz taksit imkanından faydalanabiliyor.

Mutfakta tüpe göre beş kat daha ekonomik
Doğal gaz hem temiz, hem kullanımı kolay, hem de ekonomik bir enerji kaynağı olarak önemli fırsatlar sunuyor. Mutfakta doğal gaz kullanımı sadece 16 ayda maliyetini karşılıyor ve 'tüp bitti' derdine son vermesi ve mutfakta yer kaplamamasıyla büyük kolaylık sağlıyor. Mutfakta pişirme ve banyoda sıcak su amacıyla, tüp yerine doğal gaz tercih edilmesiyle 5 kat tasarruf sağlanıyor; doğal gaz ithal kömürle karşılaştırıldığında ise iki kat daha ucuz olmasıyla aile bütçesini koruyor. Kömür - mazot gibi yakıtlarla ısınan merkezi sistemli binalar, sadece kazan dairesinde yapılacak dönüşüm sayesinde, dairelerde tadilata gerek kalmadan, merkezi sistemle ısınmanın konforunu doğal gazla yaşayarak, odun - kömür taşınması, depolanması ile kül ve baca temizliği gibi zahmetlerden de hemen kurtulabiliyor.