Haber Merkezi / Karaköprü İsmail-Nazif Bayraktar KTML öğrencileriyle bir araya gelen gazetemiz Köşe Yazarı ve Eğitimci-Yazar Ali Tutluoğlu bu okulun konferans salonunda Okul Müdiresi Mine Ayneli, öğretmenlerden Mehmet Şimşeker, Tuncay Yazar, Sema Yavuz, Arif Çelik ve öğrencilerin katılımıyla bir söyleşi yaptı.
Söyleşide öğrenci ve öğretmenlere konuşan Tutluoğlu şunları ifade etti : ' Bu okul benim önceden görev yaptığım şehrimizin şirin bir okulu, meslek lisesinden daha fazlası bir okul olarak düşünüyorum. Açıldığı günden bu güne kadar çok değerli çocukları meslek hayatına kazandıran ve kız öğrencilerimizn hem maddi hem manevi hayatlarını olumlu anlamda zenginleştiren bir mektep, bir ilim ve irfan yuvasıdır. Benim gözlemlediğim kadarıyla burada görev yapan tüm arkadaşlar kız meslek lisesinin bir misyonunun olduğu bilinciyle en iyi şekilde vazifelerini yapmışlar ve yapıyorlar da biz de şunu açık yüreklilikle ifade edebiliriz ki eğitim bir fedakarlık işi ve bu fedakarlığı da buradaki öğretmen arkadaşlarımız yapıyorlar; başta okul müdiremiz Sayın Mine Ayneli'ye ve çalışma arkadaşlarına bu başarılarından dolayı ve bir aile ortamı hazırlayıp böyle huzurlu bir ortamda eğitim öğretim verdiklerinden dolayı hepsine teker teker teşekkür ediyorum.' dedi.
Söyleşiden sonra Eğitimci-Yazar Ali Tutluoğlu 'Bir Kitapçı Çırağının Hikayeleri' 'Gebece' isimli kitabı hakkında konuşmalar yaptı ve öğrencilerle birebir sohbet etti. Programın sonunda soru cevap faslı oldu ve öğrencilerin merak ettiği soruları cevaplayan Tutluoğlu, kendisine sorulan 'Gebece' isminin ne olduğunu ve neden 'Gebece' isimli kitaba verdiğini sorusuna karşılık esprili bir dille: 'Eğer kitabı okursanız tüm içinizden geçen ve şu an bana sormuş olduğunuz sorulara ve sormuş olabileceğiniz sorulara kitabın içinde inanın cevabını fazlasıyla bulacaksınız.'dedi.
Söyleşi sonunda Tutluoğlu 'Bir Kitapçı Çırağının Hikayeleri' 'Gebece'isimli kitabı İsmail- Nazif Bayraktar Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi öğrencilerine imzalayarak program son buldu.