Yüksel Polat

Deniz Feneri Derneğinin düzenlediği İyilik kampanyasına katılan Batıkent Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Gönüllü Okur Yazar Ekibi ve Ortaokul öğrencileri Suriyeli kardeşleri için atkı ve bere ördüler.

11 yılı aşkın süredir Suriye iç savaşı neticesinde kendi ülkelerinde ve başka ülkelerde sığınmacı durumuna düşen Suriyeli muhacirlerin dramı yürek yakmaya devam ederken iç savaşın başlamasından bu tarafa Suriyeli kardeşlerine yardım eli uzatan Türkiye'de bu kampanyalara bir yenisi daha eklendi.

Türkiye sınırlarının yanı sıra bir çok ülkede ihtiyaç sahiplerine yıllardır yardım eli uzatan Deniz Feneri Derneği en son olarak Suriye'nin İdlib kentindeki kamplarda kalan Suriyeli muhacirlere yönelik yardım kampanyası başlattı. Deniz Feneri Derneğinin düzenlemiş olduğu bu kampanyaya katılan Ankara, Batıkent Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Gönüllü Okur Yazar Ekibi ve Ortaokul öğrencileri Suriyeli kardeşleri için ördükleri 170 atkı ve bereyi Ankara Deniz Feneri Derneğine teslim etti.

Yürek ısıtan bu yardım karşısında Deniz Feneri Derneğinden yapılan açıklamada; Bizler sıcak evlerimizde çift camlı pencerelerimizden kar yağışını, kardan adam yapan mutlu çocuklarımızı izlerken aşırı soğuklar Suriyeli çocukların yaralarını derinleştiriyor. Desteklerinizle sevindirmeye acılarını bir nebze hafifletmeye çalışıyoruz.

Muhammed'in, Fatıma'nın, Ayşe'nin, Hüseyin'in selamlarını zaman zaman sizlere de ulaştırıyoruz…

Selama karşılık vermek farzdır düşüncesindeki bir gurup okur yazar öğrencimiz çocukları sevindirmek için bir kampanyaya başlamışlardı.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuş; Cennette 'Darül ferah' denen bir eve ancak çocukları sevindirenler girer. Batıkent Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Gönüllü Okur Yazar Ekibi ve Ortaokul öğrencileri savaşın üşüttüğü kardeşleri için ördükleri 170 atkı ve bereyi derneğimize getirerek teslim ettiler. Şu sıkıntılı günlerde gönüllerimizi ısıttılar...

Allah razı olsun. Onlar bu çok anlamlı yardımın haberini yapmak istemediler ama bu vesileyle sizlere de hatırlatmak istedik. Şu kısacık hayat yolculuğumuzun en anlamlı uğraşı iyilik yaparak bir yüreğe dokunmak olmalı, gönlü kırık bir canı sevindirmek...

Bizde bu özel emanetleri bölgeye her hafta düzenli iyiliklerinizi ulaştıran Deniz Feneri Şanlıurfa temsilcisi Osman Gerem abimize gönderdik. Kendisi inşallah bizzat götürerek 170 canı sevindirecek.

Allah razı olsun İyilik Okulunun gönüllü okur yazar öğrencileri. İyilik, imkan meselesi değil, gönül meselesidir' ifadelerine yer verildi.