EĞİTİM BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ
GAP TAEM Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda Okul Müdürleri ile buluşan Vali Salih Ayhan, eğitim için birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceklerini belirterek idarecilerin talep ve önerilerini dinledi. Eğitim konusunun tüm görev yerlerinde birinci önceliği olduğunu vurgulayan Ayhan, 'Şanlıurfa'da geniş kapsamlı ilk toplantımızı eğitimcilerle yapmak istedim. Şanlıurfa'mızda eğitimle ilgili aşılması gereken çok ciddi sorunların olduğu tarafıma iletildi' diye konuştu.

AMA'SIZ, FAKAT'SIZ TALİMATLAR VERECEĞİZ
Toplumsal değişim ve dönüşümün odağında eğitimin ilk sırada yer aldığının altını çizen Vali Ayhan, 'Eğitime aşık birisiyim. Altını çizerek söylüyorum; eğitime kara sevdalı biriyim. İnşallah bu sevdamıza eğitimcilerimiz de karşılık verecek. Eğer eğitimde iyiysek hayatın her alanında iyiyiz demektir. İlerleyen günlerde tüm kurumlarımıza eğitimcilerden gelen tüm taleplerin amasız, fakatsız yerine getirilmesi konusunda talimat vereceğiz' diyerek kararlılığını dile getirdi.

GENÇLERİMİZ İÇİN OMUZ OMUZA ÇALIŞACAĞIZ
Şanlıurfa'nın gençliği için el birliğiyle sorunların üstesinden geleceklerine inandığını aktaran Vali Salih Ayhan, 'Toplumsal değişim ve dönüşümün odak noktası mutlak suretle eğitimdir. Şuan ciddi problemlerin olduğunu görüyoruz. Geçmişte 'Hiç bir şey yapılmadı' demek de doğru olmaz. Bugün Şanlıurfa'da binlerce okul ve binlerce kadro varsa yine bu bizden önceki yöneticilerimiz ve eğitimcilerimizin sayesindedir. Dolayısıyla bizden önce hizmet edenlere teşekkür ediyorum. Aldığımız bu bayrağı daha da ileriye taşımak için omuz omuza çalışmalar gerçekleştireceğiz' diyerek birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi vurgusunu yineledi.
Konuşmasının ardından okul idarecilerinin talep ve önerilerini dinleyerek notlar alan Vali Ayhan' a, Vali Yardımcısı Yasin Akgül, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, İlçe Milli Eğitim Müdürleri de eşlik etti.(Seyfullah POLAT )