İLKHA / Kaymakamı Önder Çengel başkanlığında yapılan toplantıda, çocukları ve gençlere zehir satan kişilere karşı yapılacak mücadele ile yıl boyunca alınacak önlemlere ilişkin çeşitli kararlar alındı.
Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya ilgili kamu kurum müdür ve amirleri katıldı.
Uyuşturucu ile mücadelede tavizsiz olacaklarını belirten İlçe Kaymakamı Çengel, 'Ülke genelinde uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Bu mücadelede etkin sonuçlar alıyoruz. Viranşehir ilçemizde de çocukları ve gençleri hedef alan zehir tacirlerine emniyet güçlerimiz göz açtırmıyor. Uyuşturucu ile mücadele kesin sonuçlar almak için sahada STK'larımızın ve vatandaşlarımızın destekleri çok önemlidir.' ifadelerini kullandı.
Gençlerin geleceğini karartan bu illetin kökünün kazınması için toplumsal olarak refleks gösterilmesi gerektiğini kaydeden Kaymakam Çengel, vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmalarını istedi.
Yapılan toplantı sonunda alınan kararlar maddeler halinde şöyle sıralandı:
'-2021 yılı gerçekleşmeyen hedefler üzerine konuşulup 2022 yılı hedefleri belirlendi,
-Park ve bahçelerin aydınlatma sorunu tamamen çözülmesi, kamerası ve aydınlatması olmayan park bahçe vb. alanların tespiti yapılması ve eksikliklerinin giderilmesi,
-Metruk binaların tamamının yıkılması, sit alanı içindeki alanların güvenliğinin sağlanması,
-Mahalle komitelerinin belirli aralıklarla eğitim alınmasının sağlanması, (Muhtar, İmam, Aile Hekimi, Okul Müdürü, Emniyet Personeli, RAM)
-Kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun sağlanması noktasında gerekli çalışmalar yapıldı.
-Ebeveynlere yönelik farkındalık eğitimleri verilmesi,
-Yerel aktörler ve mahalli faktörler desteklenip aktif hale getirilecek.'