Haber Merkezi / Siverek Belediye Başkanlığınca organize edilen ve üç gün süren festival kapsamında düzenlenen etkinliklere destek veren ve yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen gecede verildi.
Siverek Kültür Merkezi'nde düzenlenen gecede doğa yürüyüşü, yemek, sportif olta balıkçılığı ve yarı maraton koşusunda dereceye girenler ile etkinliklere katılanlara ödüllerin yanı sıra plaket verildi.
Düzenlenen ödül töreni gecesinde konuşan Belediye Başkanı Resul Yılmaz, festivali coşkuyla sona erdiğini söyledi. Festivali Takoran Vadisi ve Siverek'in tanıtımı açısından önemli olduğuna değinen Başkan Resul Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: 'Özellikle Takoran ismiyle bir festival düzenlememiş olmamızın bir hedefi vardı. Siverek'in ekonomisi iki ana sektöre dayanıyor, bunlardan biri tarım, diğeri ise hayvancılıktır. Bizlerde istedik ki bunlara üçüncü bir sektör daha ekleyelim. Bu da turizmdir, turizm bacasız fabrikadır. Zaman zaman hepinizin önüne geldiği çok güzeldir dediğiniz kanyonlarıyla, koyları ve batık kilisesiyle kısacası doğal güzellikleriyle seyrine doyumsuz, eşsiz güzellikleriyle dolu bir vadi. Takoranı öncelikle ilçemize, daha sonra ilimize, sonrasında ülkemize ve nihayetinde dünya insanlığına tanıtma gibi bir görev ve misyonumuz var.' dedi.
Tanıtım amacıyla 'Takoran Kültür ve Doğa Festivali'ni organize ettiklerini dile getiren Yılmaz, '3 günden beridir sizlerinde takip ettiğiniz üzere başta Türkiye'nin en ünlü köprülerinden birinin yanı başında tesis ettiğimiz ve tamamladığımız Başkan 'Recep Tayyip Erdoğan Sosyal Tesisleri ve Mesire Alanı' olmak üzere ilçemizin farklı alanlarında çeşitli aktiviteler, etkinlikler tertip ettik. Festivalin amaçlarından biri de doğu ile batıyı birleştirmek ve kaynaştırmak idi. Bugün zorlu bir parkurda koşan yarı maraton koşusunda ülkemizin hemen hemen bütün illerinden temsilciler vardı. Bundan ayrıca mutlu olduğumu belirtmek isterim.' diye konuştu.
Gece, festivalde destek veren kurum ve STK temsilcilerine plaket verilmesinin ardından Siverek şehir tiyatrosu ekibinin gösterisiyle sona erdi.