Haber Merkezi / 'Akçakale'nin çehresi değişecek' diyen Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ilçenin dört bir yanındaki sorunları çözüme kavuşturmaya devam ediyor.
Yıllardır yapımı beklenen su ihalesi, TOKİ projesi gibi önemli projelere imza atarak seçim vaatlerini hayata geçiren Başkan Yalçınkaya kendisine iletilen sorunlar için ilgili kurumların kapısını çalarak ilçeye çözümle dönüyor. Daha önce Ankara'daki temasları ile ilçeye organize sanayi bölgesi kurulmasının öncülüğünü yapan Başkan Yalçınkaya bu kez Devlet Su İşleri ile görüşerek bir mahalleyi bataklıktan kurtardı.
Öncül Mahallesi'nde yaşayanlar yağmur ve atık sularından dolayı mahallenin etrafında bataklık oluştuğunu dile getirerek çözüm istedi. Devlet Su İşleri'ne (DSİ) başvuran Başkan Yalçınkaya'nın girişimleri kısa sürede sonuç verdi ve DSİ Şalıurfa Bölge Müdürlüğü tarafından mahallede 7 km.'lik tahliye kanalı açıldı. Kanal ile mahalledeki bataklık ıslah edildi.

YALÇINKAYA: İNSANLARIN HAYATI KURTULDU
Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yalçınkaya ' Suriye sınırının sıfır noktasındayız. Burası bütün Urfa sulamalarının artık ve drenaj sularının gelip Suriye'ye aktığı alandayız. Bu alanın yan tarafı Öncül Mahallesi. Bu mahallemiz çok büyük bir mahalle. Bu mahallede biriken sular, yer altı suları ve drenaj suları, pis sularla beraber orada çok büyük bir alanda birikintiler yapmaktaydı. Bu biriken sularda da sinek, sivrisinek vs. hastalıklar türemekteydi. Biz de Devlet Su İşleri'ne başvurarak bölge müdürümüzün gayreti ile 7 km.'lik bir drenaj kanalını açarak yani temizleyerek ana kanala bağladık. Bugünden itibaren suyun akışı mükemmel bir hale geldi. İnşallah bundan sonra; hem pis suyun, hem pis görüntünün, hem sinek sivrisinek hastalıkların müsebbibi olan birikmiş suyun aktarılmasından sonra oradaki insanların hayatı kurtuldu. Biz bölge müdürümüz ve bu çalışmaları yapan ekibe canı gönülden teşekkür ediyoruz' dedi.
Başkan Yalçınkaya'nın girişimleri sonucu yapılan hizmet mahallenin takdirini topladı.