Haber Merkezi / Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri, İl Müftülüğü, kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının organizasyonu ile planlanan 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası etkinlikleri, 15 Temmuz şehitlerinin kabirleri başında anılması, mevlid-i şerif okutulması ve şehit aileleri ile gaziler onuruna verilen yemekle başladı.
Etkinlikler kapsamında önce Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret eden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, buradaki anı defterini imzalayarak İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu ile görüştü. 15 Temmuz 2016 tarihinde hain Fethullahçı terör örgütü tarafından başlatılan kalkışmada Emniyet mensuplarının kahramanca mücadelesinin takdire şayan olduğunu ifade eden Vali Erin, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu şahsında tüm emniyet mensuplarını tebrik etti.
Bediüzzaman Aile Mezarlığı'ndaki 15 Temmuz şehitlerinin kabirlerini ziyaret eden Vali Erin, burada Kur'an tilavetini dinledi ve dualara iştirak etti, şehitlerin kabrine karanfil bıraktı. Mezarlık çıkışında Muharip Gaziler Derneği üyelerince karşılanan Vali Erin daha sonra askeri şehitliği ziyaret etti.
Öğlen namazı akabinde Karaköprü Şehit Mustafa Direkli Camii'nde okutulan mevlid-i şerif etkinliğine katılan Vali Erin, daha sonra Karaköprü Belediyesi'nin şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen yemeğe katıldı.
Cami çıkışı gazetecilere bir demeç veren Vali Erin, 'Bundan bir yıl önce bu milletin istikbaline yönelen içerdeki hainlerin, işbirlikçilerin milletin iradesine ipotek koymaya kalkışmıştı. Başta Cenab-ı Allah'ın takdiri, Cumhurbaşkanımız ve milletimizin o asil duruşuyla bu kalkışma kışkırtılmıştı. 11-16 Temmuz tarihleri arasında hem şehitlerimizin ruhuna hem de bu günün anlamına uygun bir şekilde, Şanlıurfalı kardeşlerimizle bugünleri idrak edeceğiz. Her şeyden önemlisi, bugünlerimizi borçlu olduğumuz 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle andık. Ardından, 15 Temmuz şehidimizin adını taşıyan bu camide onların ruhuna dualar edildi, mevlitler okutuldu. Ayın 16'sına kadar da programlarımız devam edecek. Tüm Şanlıurfalı kardeşlerimi etkinliklerimize katılmaya davet ediyorum' dedi.

Şehit aileleri ve gazilerin onuruna verilen yemek programına katılan Vali Erin, burada yaptığı konuşmanın ardından şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelerek sohbet etti.
Bugünkü etkinliklere, Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ve Mehmet Akyürek, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, İl Jandarma Komutanı Albay M. Kemal Timuroğlu, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Demokrasi Zaferi Şehitlerini Anma Haftası; Hatimler, fotoğraf sergileri, Rabia meydanında düzenlenecek çeşitli etkinlikler, 15 Temmuz konulu şiir dinletileri ve söyleşiler gibi çeşitli etkinliklerle 16 Temmuz sabahı kılınacak sabah namazına kadar devam edecek.