Abdurahman Deniz UĞURLU / Deniz Feneri Derneği ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile düzenlenen "Okullarımız İyilikte Yarışıyor Uygulamalı İyilik Projesi Yarışması"nda, Eyyübiye İrfan İmam Hatip Ortaokulu, Türkiye üçüncüsü ve Şanlıurfa birincisi oldu.
Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda düzenlenen ödül töreni ile okul müdürü, öğretmenler ve öğrencilere ödülleri verildi.
Program, Kur'an'ı Kerim tilaveti başladı ve ardından İstiklal Marşı, saygı duruşu ve sinevizyon gösterisi ile devam etti.
Törende, okul öğrencileri İbrahim Halil Demir, Bedir Sarı ve Muhammed Eroğlu, İrfan İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ayşe Dilek Göktürk, Proje Danışmanı Esra Güzel, Büşra Tanık, Rabia Şen ve Esra Karahan'a ödülleri takdim edildi.
Ödül töreni çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

"İNŞALLAH İLK ADIMI URFA ATTI"
Törende konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen Deniz Feneri Derneği Ankara Şubesi Yönetim Kurulu üyesi ve İyilik Okulu Koordinatörü Ahmet Karademir, "İyilik Okulu Projemizin beşinci kez ödül törenini gerçekleştiriyoruz. Daha önce dört ödül törenimizi Ankara merkezde düzenlemiştik. Bu sene bir farklılık olsun dedik. Kazanan okulların illerinde bu törenleri yapalım, iyilik okulunun havasını oralara taşıyalım istedik. İnşallah ilk adımı Urfa attı. Peygamberler Şehri'ne yakışır. İnşallah bundan sonra Giresun, Trabzon, Kayseri'de benzer törenleri yapacağız. Pandemi döneminde bile çalışmalarımıza devam ettik. Su kuyuları açtık, katarak ameliyatları yaptık. Pandemi sürecinde bile boş durmadık." ifadelerini kullandı.

"DÜNYADA 2 MİLYAR İNSAN TEMİZ, İÇİLEBİLİR, GÜVENLİ SUDAN YOKSUN"
Deniz Feneri olarak yaptıkları çalışmalara değinen Deniz Feneri Derneği Merkez Yönetim Danışmanı Recep Koçak, "2014 yılından beri gençlerimizle iyilikleri paylaşmak üzere onların dünyasında iyiliklere dair farkındalık oluşturmak ya da var olan farkındalıkları artırmak üzere bir araya geliyoruz ve paylaşımlar yapıyoruz. Onların bir şey duymalarının yetmeyeceğini, bir şeyleri görmelerini hatta uygulamaya geçmeleri gerektiğini bildiğimizden onların eliyle Afrika'da çok sayıda su kuyuları açıyoruz. Dünyada 2 milyar insan temiz, içilebilir, güvenli sudan yoksun. Onların bir kısmının temiz suya kavuşması için bizim yaptığımız sunumlardan sonra gençlerimiz harekete geçti. Birlikte su kuyuları açtırdılar ve katarak ameliyatı yaptırdılar. Bunun gibi benzer projeler iyilik okulu projesi ile hayata geçti." şeklinde konuştu.

"EĞİTİM SÜRECİNDEKİ HER ŞEYİ BİLGİ SAHİBİ YAPMAK VE ÖĞRETMEKLE AÇIKLAYIP, ÇÖZEMEYİZ"
Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt ise yaptığı konuşmada, "Bugün burada ilimizde önemli bir çalışmanın tohumunu eken ve özverili çalışmaları ile önemli bir başarıyı elde eden 'İyilik Okulu Projesi' kapsamında Urfa birincisi ve Türkiye üçüncüsü olan İrfan İmam Hatip Ortaokulu öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik ediyorum. İnsan yüreği ile sevdiği ve dertlendiği her işte başarıya ulaşır. Eğitim sürecindeki her şeyi bilgi sahibi yapmak ve öğretmekle açıklayıp, çözemeyiz. Öğretmen ve öğrencilerimiz bir hayra ve iyiliğe ve bir tebessüme sebep olmayı da asla ihmal etmemelidir." diye konuştu.
Törene; Deniz Feneri Derneği Merkez Yönetim Danışmanı Recep Koçak, İyilik Okulu Koordinatörü Ahmet Karademir, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, Eyyübiye İlçe Mili Eğitim Müdürü Ahmet Demir, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Kent Konseyi Başkanı Adil Saraç, Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, STK Temsilcileri, Öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

İrfan İmam Hatip Okulu öğretmen ve öğrencileri duygularını GAPGündemine değerlendirdi.

TÜRKİYE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ BEKLEMİYORDUK
Okullarının başarısından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden İrfan İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ayşe Dilek Göktürk: "Öğretmenlerimiz bir iyilik fikriyle geldiler. Bu kendi çapımızda yapabileceğimiz bir çalışmaydı. Sonra çok büyüdü, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden ve belediyelerden destek aldık. Öğrencilerimizi, sosyal, psikolojik, maddi ve her türlü açıdan destekledik. Türkiye üçüncülüğü beklemiyorduk. Çok mutlu olduk. Geçen yıl da okul olarak yarışmaya katılmadan engelli bir ailenin bütün bakımlarını öğrencilerimiz üstlenmişti. İyilik sadece parayla değildir. Burada önemli olan öğrencilerimiz yaparak ve yaşayarak iyiliğin içinde oldular. Bu şekilde Türkiye üçüncüsü olduk. Çok mutluyuz." diye konuştu.

"BÖYLE BİR ÇALIŞMAYLA OKULUMUZUN ADINI DUYURMAK BİZİM İÇİN ÇOK MUTLULUK VERİCİ"
Başarıda katkısı olan herkese teşekkür eden Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni, Proje Danışmanı Esra Güzel, "Bizim için çok mutluluk verici bir durum. Çünkü Urfa'da daha önce böyle bir derece böyle bir yarışmada en azından yoktu. Okulumuzun özellikle dezavantajlı ve bir bölgede olması adının pek duyulmamış olması bize daha çok gururlandırdı. Böyle bir çalışmayla okulumuzun adını duyurmak bizim için çok mutluluk verici oldu. Bizi bu ödüle layık gören herkese de çok teşekkür ediyorum. Böyle bir yarışma programı yaparak aslında bize bu imkânı sunmaları da çok değerliydi. Bize bu imkânı sunanlara da teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"YARDIMLAŞMA DUYGUSUNU YAYMAYA ÇALIŞIYORUZ"
Muhammed Eroğlu, "Çok sevinçliyiz. Öğretmenlerim ve arkadaşlarımla beraber aylarca çalıştık. Okulumuzda çalışan abilerimiz için iyilik odası yaptık. Maddi ve manevi olarak insanlara destek oluyoruz. Maddi durumu iyi olmayan ailelere erzak ve kıyafet yardımında bulunduk. Evinde kıyafet ve erzakı fazla olan ailelerden aldığımız kıyafet ve erzakları da ihtiyacı olan ailelere dağıtıyoruz. Bu şekilde yardımlaşma duygusunu yaymaya çalışıyoruz." dedi.