Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av.Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'da faaliyette bulunan günlük Gazete sahiplerine yaptığı Şanlıurfa il merkez ve ilçelerde yapılan çalışmalar ve planlanan projeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Tugay'ın yerini de çözeceğiz
Çiftçi, Biz Tugay'ın yerine talibiz. Er ya da geç Tugay'ın yerini de çözeceğiz, kararlıyız. Ben milli savunma bakanımız, müsteşar, genel müdür ile görüştüm. Tüm komutanlar ile de görüştüm. Biz burayı yaparız ben bu sözleşmenin altına imzayı atarım. Ve yeni Tugay ile ilgili de yer planlıyorum.Şu an çalışmayı başlatmış durumdayım, çünkü Şanlıurfa için önemli. Bir botanik bahçe, bir sosyal alan, yeşil alan olmalı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av.Nihat Çiftçi Tuğay bir kısmının TOKİ'ye verme noktasında doğruluğu var ama eksik bilgi var. Biz Tugay'ın yerine talibiz. Er ya da geç Tugay'ın yerini de çözeceğiz, kararlıyız. Ben milli savunma bakanımız, müsteşar, genel müdür ile görüştüm. Tüm komutanlar ile de görüştüm. Biz burayı yaparız ben bu sözleşmenin altına imzayı atarım. Ve yeni Tugay ile ilgili de yer planlıyorum. Şu an çalışmayı başlatmış durumdayım, çünkü Şanlıurfa için önemli. Bir botanik bahçe, bir sosyal alan, yeşil alan olmalı. GAP Vadisi de, şehir ormanı da bunu gösteriyor. İnsanın bakış açısını gösterir. Buraları en iyi şekilde yeşil alan olarak değerlendirmeye çalışıyoruz. Hastanenin altında en girilmeyecek olan yere girmişiz yarıyoruz, düzeltiyoruz, duvarlar yapıyoruz. Yeşil alanı artırabilmek için, değerlendirmek için. Kesinlikle burası yeşil alan olacak. TOKİ'den destek istediğimiz doğru.
Çünkü şehirler bu beton ile yaşayamaz. Bulabildiğimiz her alanı yeşil alan yapacağız
Çiftçi; Karaköprü'de millet bahçesi dediğimiz bir mesire alanı yaptık. Yenice'de 110 dönümlük müthiş bir mesire alanı yaptık. Osmanlı parkta 420 dönüm. Ben bunlara şehir parkları dedim, Cumhurbaşkanımız millet bahçesi diyor, müthiş bir şey. Çünkü şehirler bu beton ile yaşayamaz. Bulabildiğimiz her alanı yeşil alan yapacağız.
GAP Vadisi'nde bir eğitim kampüsü yapıldı, eğitim denince insan duruyor. Orada da 400 dönümlük bir alanda TOKİ'ye bir eğitim kampüsü yapma projesi var. Geniş bir alan 4 bin 300 dönüm, böyle bir parka bakmak, bakımını yapmak, kolay değil. Bunun 400'ü de eğitim olması şehre bir katkıdır. Biz eğitim ile bir yere gelebiliriz. Eğitim kampüsü tamamlandı, yanına şehir hastanesi, GAP Vadisi, arkasında şehir ormanı, toplam da 3.5 milyon metrekarelik bir alan ortaya çıkıyor. Eğitim kampüsü, şehir hastanesi, bilim merkezi hepsi birbirini tamamlıyor. Şehre bir vizyon geliyor. Eğitim kampüsü olur dedim, sözleşme yapma noktasına geldik, tüm uzlaşmalar sağlandı. Yeni yeni planlanmaya başlandı. Tugayı yapacağız, ona kaynak bulacağız. Cumhurbaşkanımızın evet, yeni millet bahçesi projesi müthiş. Ben zaten içten bunu gerçekleştiriyordum. Karaköprü'de millet bahçesi dediğimiz bir mesire alanı yaptık. Yenice'de 110 dönümlük müthiş bir mesire alanı yaptık. Osmanlı parkta 420 dönüm. Ben bunlara şehir parkları dedim, Cumhurbaşkanımız millet bahçesi diyor, müthiş bir şey. Çünkü şehirler bu beton ile yaşayamaz. Bulabildiğimiz her alanı yeşil alan yapacağız.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av.Nihat çiftçi, Kısmet olursa önümüzde ki dönem ben bitiririm. Hızlı hareket ettiğim herkes tarafından biliniyor. Olmayacak bir şey değil, olur. Millet bir GAP Vadisini görsün, şehir ormanını görsün yeşil alanın şehre nasıl bir nefes verdiğine önem verdim. Proje hazır, o yapılıyor artık millete mal olacak. İkisi de şehrin ortasın da kalacak. Hepimiz gelip geçiciyiz, vefat ettiğimiz de bu projeler kalacak. Bunu tüm ilçelerde yapmaya çalışıyorum. Dün Hilvan'da idim, 40 dönüm alan aldım, park yapıyorum şehrin göbeğine. Viranşehir'de alıyorum orada da yapıyorum. Kamuya ait olan yeri bedeli ile alıyorum, şehrin merkezinde kaldığı için merkeze parkı indirtiyorum.
Birinci etab trambüs, 1-2 ay içerisinde hizmete girecek
Çiftçi, Şanlıurfa'da Duraklar yapılıyor, iskeletleri kurulmaya başlandı. Aktarma istasyonu şeklinde kontrollü geçişler ile durağa 50 kişi geçtiğinde, 50 kişi aynı anda trambüs aracına binebilecek ve inebilecek.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av.Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'da Duraklar yapılıyor, iskeletleri kurulmaya başlandı. Aktarma istasyonu şeklinde kontrollü geçişler ile durağa 50 kişi geçtiğinde, 50 kişi aynı anda trambüs aracına binebilecek ve inebilecek. Öyle bir sistem kuruyoruz, sistem devreye girecek. Tramvay dediğimiz yaylı sistemi çalışıyoruz. Yaylı sistemin Karaköprü yönün de olan yollar gerek köprülü kavşaklar gerek yol genişletme buna göre hazırlanıyor. Eyyübiye'ye doğru Akçakale yolu genişletiliyor. Bunlar raylı sistemin çalışmaları, yıkımlar bitti tahliyeler başladı. Diğer etabımız üniversite, merkez dediğimiz aktarma istasyonları ile bu noktaları birleştireceğiz. Birinci etabımız trambüs, 1-2 ay içerisinde hizmete koyuyoruz. Yol daralmayacak, aksine tarihi alana giren 37 araç çıkacak 9 makine ile çözülecek. En yoğun olan hattımız 63 numaralı olan, her gün 35 bin yolcu taşıyor. Trafiği rahatlatacağız. Rahat, konforlu, 300-350 kişi aynı anda makineye binebilecek. Yıl sonunda 2 köprülü kavşak bitecek. Şanlıurfa bazı şeylere geç kaldığı için vatandaş hemen bitmesini istiyor. Bugüne kadar herkesin konuştuğu adım atamadığı projelere biz adım atıyoruz. Büyükşehir'e yakışır bir sistem göreceksiniz.
Hasırlı beton yol uygulamasını 13 ilçeye yaygınlaştırdık
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av.Nihat Çiftçi, İlçelerde prestij caddeler, semt pazarları, semt sahaları, gençlik merkezleri, kültür merkezleri, terminaller, toplu taşıma, arıtma tesisleri, şehir parkları, mezarlıklar yaptık.
Yıllarca yol yapılmış bozulmuş. Bu defa kalıcı olsun dedik kalıcı, hasırlı beton yol uygulamasını 13 ilçeye yaygınlaştırdık. dedi.
Tarihi Harran ilçesi otogarının temeli atıldı
Harran'da sem pazarı, kültür merkezi, mezarlık iyileştirmesi ve bunun gibi bir çok projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Dünya turizminde önemli bir yeri olan Harran'ın kalkınması için ilçede bir çok yatırımın yanı sıra ilçeye modern otogar kazandırıyor.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Nihat Çiftçi, 'Hiç bir sözü, vaadi, projesi ve ufku olmayan kadrolar, bizlerin bir duruşunu özel bir iletişimizi paylaşıyorlar ve karalamaya çalışıyorlar. Bunlara gelmemek lazım. AK Parti hepimizin evi, AK Parti Halkın Partisidir. Bu yapılan karalamalardan bir şey çıkmayacağını belirtmek istiyorum. AK Partide teşkilatları ve Belediyeleri, adayları, aday adayları ve bize güvenen tüm halkımızla bir seçim kampanyasını yürütüyoruz. 13 ilçede bin 400 mahallenin sorumluluğu bizde ve buraları gezdiğimizde çok da güzel olumlu bir destek var. Allah'ın izni ile bu destek karşılıksız kalmayacak ve yeni dönemde daha etkili bir hükümet olacak. Uzmanlar tarafından Bakanlıklar gerçekleştirilecek. Seçmiş olduğumuz milletvekilleri yasama anlamında mecliste ülkemizin önünü açacak yasaları yaparak Cumhurbaşkanımızın önünü açacak olan çalışmalar yapacaktır. AK Parti öncesi olan iktidarlarda ve Belediyelerde terminal, kültür merkezi, gençlik merkezi, sosyal tesisler, yüzme havuzları ve içme suyu arıtma tesisleri yapamazdı. Şimdi buranın temelini atarken sayın Bakanımız Suruç'ta içme suyu arıtma tesisinin temelini atıyoruz. Aynı şekilde geçen gün Birecik'te İçme suyu arıtma tesisin ve doğal gazın temelini attık. Daha önce çukurunu kapatamayan, temizliğini yapamayan Belediyeler bu hükümet döneminde gücünü Cumhurbaşkanından, Bakanlarından ve Milletvekillerinden, teşkilatından alarak bir bütün içinde bulunuyor. Dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı olarak biz hiçbir zaman turizmden kopmadık
Çiftçi, Sayı olarak 2017'de 813 bin turist aldı Şanlıurfa. Bu turizm sayısının 1 milyonu aşacağını rahatlıkla görebiliyorum. Bölgede bu kadar hızlı turist çeken başka bir bölge yok.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av.Nihat Çiftçi, Turizm Şanlıurfa'nın bir gerçeği. Bu Şanlıurfa'yı ayakta tutacak ikinci konudur, birinci tarımdır. Ekonomisini canlandıran ikinci konu da turizmdir. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak biz hiçbir zaman turizmden kopmadık. Bu şehir turizmden kazançlı çıkarsa iş bulacak, aş bulacak, işletmeleri ayakta kalacak. Şehrin tanıtımına büyük katkılar olacak, canlılık olacak, buraya gelen turistler şehre dokunacak ve Şanlıurfa'nın tanıtımı sınırlar ötesine gidecek. Dolayısıyla biz yeni mekanlar inşa etmeye çalıştık. İnanç merkezleri, tabiat alanları, kültürel varlıklar ve arkeolojik varlıklar ile zengin bir şehir. Kızılkoyun ile başladık, kale eteği, köprüleri iyileştirmeye başladık, sokaklarımızı iyileştirdik, kültür ve sanat sokağını açtık, yeni kültü evlerini restore ettik. Çarmelik Hanı gibi yeni hanlar inşa ettik. Artık tüm misafirleri Çarmelik Hanı'nda ağırlayacağım. Ve destinasyonlar başladı, Göbeklitepe projesini yürüttük. Turizm tanıtım şirketini kurduk. Tüm ilçe belediyelerimiz buna kayıtlı. Turizmi bizim doğru bir bakış açısıyla götürmemiz gerekiyor. Harran en küçük ilçemiz ama en turistik ilçemiz, terminal yapıyoruz, kültür merkezini bitirmek üzereyiz. Sayı olarak 2017'de 813 bin turist aldı Şanlıurfa. Bu turizm sayısının 1 milyonu aşacağını rahatlıkla görebiliyorum. Bölgede bu kadar hızlı turist çeken başka bir bölge yok. Tarihimizi, mutfağımızı, sanatımızı, müziğimizi, kültürümüzü ön plana çıkarabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Topçu meydan Hanı'nı bir kütüphane-cafe şekline dönüştüreceğiz. Millet Hanı'nı Şanlıurfa turizmine kazandırmaya çalışıyoruz. Eski ŞANMED Hastanesi hizmet binamızı yıkacağız. Kızılay Meydanını ortaya çıkaracağız. Kızılay'ın yanında ki yeri restorasyonu tamamlayacağız meydanla birlikte arkada da yine bir han var. O tarihi, turistik hanımızı da ortaya çıkaracağız. Haşimiye Meydanı çok önemli, Gümrük Hanı Şanlıurfa'nın turistik olarak kalbi olan bir yer. O kadar içine kapanmış ki dışardan görkemi görülmüyor, nefes aldıracağız. Mevlevihane Hanı'nı bizim ortaya çıkarmamız lazım. Çok zengin bir il Şanlıurfa, adım adım birlikte çözerek gideceğiz.