Haber Merkezi / Şanlıurfa DSİ 15. Bölge Müdürlüğü, kurak toprakları yeşillendirmeye, bölge insanına istihdam sağlamaya devam ediyor. DSİ 15. Bölge Müdürlüğü idari imkanlarla yaptığı çalışmalarla önemli çalışmalara imza atıyor.

Çalışmalar tam hız sürüyor
Bu kapsamda Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinin Küçük Topça Mahallesi Divane Deresi Taşkın Koruma İşinde çalışmalar tam hız sürüyor. DSİ 15. Bölge Müdürlüğü, İdari imkanları ile Viranşehir'in Küçük Topça Mahallesi Divane deresi ıslahında 2 adet paletli Ekskavatör, 1 adet Paletli Traktör, 1 Adet Greyder, 2 adet Kaya Kasa kamyon ile çalışmalara başladı.
Yüzde 95'i tamamlandı.
Divane deresinin taş tahkimatına uygun hale getirilmesi için yürütülen çalışmaların yüzde 95'i tamamlandı. Akabinde taş tahkimat işlemine başlanarak yine idari imkanlarla dere ıslahının gerçekleşeceği bildirildi.

Suruç ovasında tahliye kanalları açılıyor
Suruç Ovasında projelendirilen tahliye kanalı uzunluğu ilaveleriyle birlikte de 207 bin 054 metre kare işin ihaleye hazırlanması esasında yaşanan mağduriyetlerin önlenmesi için talepler doğrultusunda DSİ tarafından idari makinalarıyla çalışmalar başladı.

73 bin 139 metre tahliye kanalı açıldı
Bugüne kadar vatandaşlar tarafından müsaade edilen ve ürün olmayan yerlerde su akışını sağlayabilecek genişlikte 73 139 metre tahliye kanalı açılırken, yol geçişlerinde ise geçici olarak büz borular kullanıldığı açıklandı.

İhale hazırlıkları devam ediyor
DSİ 15. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklama da yapım işinin ihale hazırlıklarının devam ettiği, vatandaşlar tarafından talep edilen projeleri tahliye kanalı güzergahlarında yerleşim yerlerinde su baskınları ve zirai arazilerin su altında kalmalarını giderme noktasında talep edilen güzergahlarda idari imkanlarla çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Sahada tahliye sorunları çözülecek
Açıklama da makineli çalışmalarla yaklaşık 562 bin 000 dekarlık sahada tahliye sorunlarının çözülmesinin hedeflenmekte olduğu da belirtildi.
Tahliye kanallarının ihale edilmesiyle birlikte yol geçiş yapılarının, köprü ve menfezler ile diğer sanat yapısı imalatlarının yapılacağını ve ulaşımda kolaylıkların sağlanacağı ifade edildi.