Haber Merkezi / Şanlıurfa Sağlık İl Müdürlüğü İlk Yardım Eğitmeni Tahir Ocak; İlkyardım nedir? Herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun kötüye gitmesini önleyebilmek amacı ile olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın, mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalardır.
Acil tedavi nedir? Acil tedavi ünitelerinde, hasta/yaralılara doktor ve sağlık personeli tarafından yapılan tıbbi müdahalelerdir. Hayati tehlikenin ortadan kaldırılması, yaşamsal fonksiyonların sürdürülmesinin sağlanması, hasta/yaralının durumunun kötüleşmesinin önlenmesi, iyileşmenin kolaylaştırılmasıdır. İlk yardım temel uygulamaları Koruma, Bildirme, Kurtarma (KBK) olarak ifade edilir. 112'nin aranması sırasında nelere dikkat edilmelidir? Günlük hayatta karşılaşabilecek bu durumlarda yapılması gerekenler hakkında bilgilendirme bulundu.
İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm Aktabur; İpekyol Gençlik Merkezi olarak gençlerimizi hayata daha bilgili ve bilinçli hazırlamak en büyük arzumuzdur. Gençlerimizin günlük hayatta karşılaşabilecekleri kalp krizi, tansiyon, şeker düşmesi-yükselmesi, trafik kazası-boğulma, yaralanma, ev ve iş yerinde oluşabilecek kazalarda ve diğer acil durumlar karşısında ilkyardım uygulamalarında bulunabilmeleri için ilk yardım konusunda farkındalıklarının ve becerilerinin geliştirilmesi, ilkyardım bilincinin oluşturulması ve ilkyardım eğitimi almış gençlerin sayısının artırılması amacıyla İlk Yardım Eğitimi düzenlemiş bulunmaktayız.
Bizlere destek olan Şanlıurfa Sağlık İl Müdürlüğüne ve İlk Yardım Eğitmeni Sayın Tahir Ocak beye teşekkür ediyorum. Gençlerimize her konuda rehber olmaya öncü olmaya çalıştık bundan sonra da farklı çalışmalarla örnek teşkil etmeye devam edeceğiz, bu kapsamda tüm gençlerimizi İpekyol Gençlik Merkezine davet ediyorum dedi.