İshak Polat

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu koordinasyonunda toplanan insani yardımlar Yemen'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Kurulduğu günden bu tarafa Şanlıurfalı ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra Suriye, Çad, Somali, Tanzanya, Arakan, Balkan Ülkeleri gibi bir çok ülkede ihtiyaç sahibine yüzlerce tır insani yardım malzemesi ulaştıran Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu bu kez de iç savaştan etkilenen ve açlıktan dolayı her gün onlarca sivilin hayatını kaybettiği Yemen'e merhamet ve yardım elini uzattı.

Başta Şanlıurfa Valiliği olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra hayırseverlerin katkısı ile 'Yemen'de İnsanlık Ölüyor ' adı altında düzenlenen kampanya çerçevesinde toplanan ve un, yağ, mama, temizlik maddesi gibi temel ihtiyaç maddelerinden oluşan yardımların ilk etabı Yemen'e ulaştırılarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Yemen'e ulaştırılan ilk yardım malzemelerinin dağıtımı ile ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem ' Yemen'de İnsanlık Ölüyor' adı altında başlatılan kampanyanın devam ettiğini belirterek; ' Maalesef iç savaşın hüküm sürdüğü Yemen'de her gün onlarca Müslüman açlıktan can veriyor. Özellikle çocuk ve yaşlıların etkilendiği açlıktan dolayı yaşanan ölüm vakaları çok ciddi boyutlardadır. Suriye, Arakan, Afrika ülkeleri gibi mazlum coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerine çıkan hayırseverlerimiz ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarımız Yemen'e de sahip çıkmıştır. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. İnanıyorum ki bu yardımlar artarak devam edecek ve kardeşlik hukukumuzun olduğu kardeş Yemen halkına bu yardımlarımız artarak devam edecektir İnşallah' dedi.