Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi; AK Parti'de belirlenen listeye karşı tepkiler ile ilgili ve Şanlıurfa spor kongresi öncesi Şanlıurfa spor'un kurumsallaşması ile Şanlıurfa'daki yerel gazete sahiplerinin sorularını cevapladı.
Çiftçi; Şanlıurfa spor ile ilgili düşündüğüm konu, şehrin takımı olmalı, profesyonel ekiplere bırakılmalı. İş adamlarını, Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı olan tüm şirketlerimizi, beden eğitimi öğretmenlerimizi, esnaf ve sanatkarlar grubumuzu delege olarak kendi içinde kapsamalı.
Sadece kamu ve kuruluşları üzerinde kalan bir Şanlıurfa spor bir yere ilerleyemez. Şehrin takımı olacak, profesyonel yöneticileri olacak. En iyiler orda olacak ve Şanlıurfa'nın tamamının güven duyduğu bir kulüp harekete geçecek
ŞANLIURFASPOR'UN ALT YAPI OLARAK BESLEYECEK TAKIMLAR OLUŞTURULMALI
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi: Şanlıurfa spor ile ilgili düşündüğüm konu, şehrin takımı olmalı, profesyonel ekiplere bırakılmalı. İş adamlarını, Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı olan tüm şirketlerimizi, beden eğitimi öğretmenlerimizi, esnaf ve sanatkarlar grubumuzu delege olarak kendi içinde kapsamalı. Şanlıurfa tamamen Şanlıurfa spor'a sahip çıkmalı. Şanlıurfa spor'u alt yapı olarak besleyebilecek takımlar oluşmalı. Direk Şanlıurfapor'da oynamayan futbolcular için Karaköprü Belediye sporu oluşturduk. Şu an 3. ligde mücadele veriyor. Büyükşehir bölgesel amatör lige, bal ligine yükseldi. Burada ki gençlerimizi gidemedikleri noktaya götürmeye çalıştım. Sporda sadece futbol değil, güreş, judo, tekvando, tenis, yüzme, bilek güreşinde Türkiye derecelerini aldık. Demek ki Şanlıurfalılara güvenince sonuç geliyor.
Sadece Kamu Ve Kuruluşları Üzerinde Kalan Bir Şanlıurfa Spor Bir Yere İlerleyemez.
Bu yapılandırmaya doğru destek vermeye çalışıyoruz. Sadece kamu ve kuruluşları üzerinde kalan bir Şanlıurfa spor bir yere ilerleyemez. Şehrin takımı olacak, profesyonel yöneticileri olacak. En iyiler orda olacak ve Şanlıurfa'nın tamamının güven duyduğu bir kulüp harekete geçecek. Ben şehrin takımlarını ayrıştıramam. Şanlıurfa spor bizim üst kimliğimiz. Birbirini tamamlayabilecek şekilde ve noktanın en sonunda Şanlıurfa spor var.
ŞANLIURFASPOR 11 HAZİRAN'DA KONGREYE GİDİYOR
Türkiye Futbol Fedarasyonu ikinci lig Beyaz grupta geçen sezon mücadele eden Şanlıurfaspor 63 puanla liği dördüncü olarak tamamladı. TFF 2. Lig Play-Off Maçlarına katılmaya hak kazanan Şanılurfaspor , Gümüşhane ile karşılaştı. Gümüşhane karşısında başarılı olamayan Şanlıurfaspor ellenerek birinci lige çıkma hayali önümüzdeki sezona kaldı.
Türkiye Futbol Federasyonu ikinci lig Beyaz grupta geçen sezon Altayspor 66 puan ile şampiyon olarak birinci lige çıkmıştı.
Şanlıurfa spor Kulüp Başkanlığı Emin Yetim Başkanlığında yönetim geçen sezon idare etti. Yönetim aldığı karar gereği 10 Haziran 2018 günü genel kurul yapacak.
BEN LİSTENİN GÜNDEMDEN DÜŞMESİNİ İSTİYORUM
Çiftçi, Listede bir gençleşme, değişim, kadına destek var. Bölgesel olarak dengede problem var ama sonuçta genel merkezimizin takdir ettiği bir liste. Bize düşen listesinin arkasında olmak, çalışmaya devam etmek.
Bu listede de 3-5 adayımızın teyze oğlu, halaoğlu olması ilgili olarak ise
Bunu ben bir partili olarak şu dönem de sorgulamam ama önemli bir hata. Bu benim parti içi meselemdir. Ben elimden gelen çalışmayı sürdürürüm,
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Çalışmalar çok güzel tüm ilçeleri geziyorum. Merkez ilçeleri bitirmek üzereyim, sıra ilçelerin kırsalına geliyor. Ben listenin gündemden düşmesini istiyorum, konuşmak istemiyorum doğrusu. Listede bir gençleşme, değişim, kadına destek var. bölgesel olarak dengede problem var ama sonuçta genel merkezimizin takdir ettiği bir liste. Bize düşen listesinin arkasında olmak, çalışmaya devam etmek. Çünkü ben Şanlıurfa'nın geri gitmesini istemiyorum. Şahsi konulardan dolayı Urfa'nın kaybetmesini istemiyorum. Urfa için kendim için söylüyorum gençliğimi veriyorum. Var olan da bizim evladımız, Urfalı kardeşimiz. Liste tanınmıyor deniyor. Ama değişim zaten yeni isimler olur. Bizim liste en güçlü listedir, en iyi biz alacağız inanıyorum.
Bu listede de 3-5 adayımızın teyze oğlu, halaoğlu olması ilgili olarak ise
Bunu ben bir partili olarak şu dönem de sorgulamam ama önemli bir hata. Bu benim parti içi meselemdir. Ben elimden gelen çalışmayı sürdürürüm, ilgili yetkililer karşısında da bunu dile getiririm. 14 ve 8. adaylarımız arasında dayı- yeğenlik var ama keşke bu yaşanmamış olsaydı. Ama bireyler bunu yaşattı diye ben şehri buna kurban etmeli miyim? Tüm seçmenin bunu düşünmesi lazım. Mecliste Cumhurbaşkanımın güçlü olması bana yetiyor. Ben siyasete heba edilmesini istemiyorum şehrimin. AK Parti yine en güçlü şekilde çıkması için var gücümüzle çalışacağız. Dedi.
KARAKOYUN DERESİNE SU BIRAKILMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av.Nihat Çiftçi ; 'Karakoyun deresine su bırakmak için çalışmalarımız var. Daha önce de su bırakılacak denilmiş ama bu bir çözüme kavuşturulmamış. Orayı çok güzel yönetmemiz lazım. Derede su hareketliliği yaparak, elimizdeki debiyi kullanacağız. Karakoyu'nun yanında kamulaştırmalara başladık. Karakoyun köprülü kavşağı bitirmemiz lazım. Süleymaniye mahallesini, Karakoyun, Akşemsettin ve Hızmalı mahallelerini rahatlatmamız lazım. Buraları trafik olarak rahatlatmamız lazım. Sonra çelik köprülerle OSB'ye su götürüyoruz. O projeyi ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüz yapıyor. 8 kilometrelik bir çelik hat ve büyük bir debi oluşturuyoruz. Proje bitsin, sonra DSİ ile bir protokol yapacağız. İki yıldır bu proje için çalışıyoruz, artık bu projenin temeli var.
Karakoyun deresi; Nisan 525'de dördüncü bir su baskını daha korkunç bir şekilde Urfa'yı yakalar. Akşam vakti olduğundan halkın bir kısmı yemek başında, bir kısmı da hamamlarda bulunuyordu. Süryani Mar Yeşua'ya göre, bu felakette 30.000 insan ölür. Bu sayı kentin nüfusunun yarısı demekti. Bizans imparatoru Jüstinyen, kentin imarı ve kent içinden geçen Daysan (Skirtos, günümüzde Karakoyun) Nehri'nin mecrasını değiştirmek için birçok mühendis ve işçi gönderir. Nehrin akış istikameti değiştirilir; suyun dere yatağından geçişini kontrol altına alan ve risk ihtimalini ortadan kaldıran küçük bir baraj daha doğrusu taşkın önleme duvarı da yapılır. Bu duvarın kalıntıları günümüzde mevcuttur. Bu arada kentin surları da sağlamlaştırılır.
GAP VADİSİ DAHA ÖNCE İSMEN VARDI BİZ SOMUTLAŞTIRDIK
Çiftçi; GAP Vadisi daha önce ismen vardı biz somutlaştırdık. Çocuk oyun dünyasını, GAP 3'ü açıyoruz. İlk kez suyu Urfalı ile buluşturuyoruz. Devasa projeler ile ilgileniyorum. Bu yılsonunda bitecek.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av.Nihat Çiftçi, GAP Vadisi ciddi bir proje. Baktım vadiye bir planlamaya, bir mülkiyete baktım. Önce bunları çözmek, işi bilmek önemli. Baktım Cumhuriyet parkının orası hazır, başladım. Geldiğim gibi 1-2 ay sonra temelini attım. Sukay hazırdı, bitmemişti ona da başladım. 2 tane köprü planladım, ondan sonra DSİ ile Orman ve Su işleri bakanlığı ile mülkiyetlerini bitirdik. 6 etaba böldüm, bütün bir planlama yapıldı. Etap etap çözmeye başladık, tüm etaplar bitti. 3 yıllık bir çalışma güzel olacak. GAP Vadisi daha önce ismen vardı biz somutlaştırdık. Çocuk oyun dünyasını, GAP 3'ü açıyoruz. İlk kez suyu Urfalı ile buluşturuyoruz. Devasa projeler ile ilgileniyorum. Bu yıl sonunda bitecek.
Yarı Olimpik Yüzme Havuzu hizmete açıldı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan İçerisinde fitness center, teknik merkezler ve ısınma salonu gibi bölümlerin bulunduğu GAP Vadisi 3. Etabında yer alan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu hizmete sunuldu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av.Nihat çiftçi : Şanlıurfa'da gençlere ve kadına yönelik her türlü yatırımı hayata geçirdiklerini, Şanlıurfa'mızı geliştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yüzme havuzumuz aslında Şanlıurfa'mızda özellikle kadın kardeşlerimizin talepleri üzerine yapıldı. Altında spor alanları, saunası, fitness ve kafeteryası ile bir bütün olarak yüzme havuzlarımız hizmete giriyor. Bu projeler bizim memleketimizin çocuklarınındır. Emeği geçenleri kutluyorum. Hizmet hep AK Belediyelerin AK hükümetlerin işidir.
16 yıllık AK Parti iktidarında kurumlarımız kuruluşlarımız adım attılar. Bu hizmetler halkımızın standardını geliştirdi. 16 yıldır iktidarda olan AK Parti sayesinde Türkiye'nin büyük gelişmeler yaşadığının da altını çizen Başkan Çiftçi, 'Halkımız 16 yıldır AK Partiyi tek başına iktidar yapıp güçle bir şekilde destekledi. Dolayısıyla halkımıza AK kadrolar olarak ne yapsak haklarını ödeyemeyiz' dedi.