Sedat Kuşulay/ 15 Temmuz darbe girişimi sonucunda FETÖ terör mensubu üyelerine yapılan operasyonlar neticesinde bazı kurum ve kuruluşlarda çalışan FETÖ mensupları görevden uzaklaştırılırken bir kısmı da tutuklandı. 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde ŞUTSO Başkanı Eyüp Sabri Ertekin'in, FETÖ Terör Örgütü Operasyonu kapsamında tutuklandı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan operasyonla Ticaret ve Sanayi Odası yönetici ve üyelerinin tutuklanmasıyla yönetimin düşmesinden dolayı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından kayyum heyeti atandı.
ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, bir basın toplantısı düzenleyerek, kayyum heyeti olarak neler yapacaklarını açıkladı.
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, görevlerinin 3 ay içerisinde ŞUTSO Yönetim Kurulunu oluşturmak olduğunu söyledi.
Yıllar sonra tekrarda ŞUTSO'da görev aldıklarını belirten Demirkol, "Biz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasına kayyum olarak atanmış heyetiz. Onlarla birlikte bu süreci tamamlayacağız. Üç ay içerisinde bizim görevimiz boşalan meclis üyeliklerine, meslek komitelerinin yedeklerinden üyeleri çağırarak meclisi oluşturmak ve oluşan meclisle Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası yönetimini ve başkanının seçilmesini sağlamak. Bunun için bugün Şanlıurfa Merkez İlçe Hakimi ile randevu aldık, onunla görüşeceğiz. Bu süreci belirleyeceğiz. Sayın Valimizi ziyaret edeceğiz, bazı acil konuları görüşeceğiz. Onun dışında bizim bu seçim sürecinin tamamlanması konusu dışında bir tasarrufumuz yok. Neden? Odanın temsilcisi meclistir, meclisin belirleyeceği yönetim kuruludur, icra yetkisi yönetim kurulundadır. Yönetim kurulu belirlendikten sonra tüm işler onlar tarafından yürütülecektir" dedi.