Seyfullah Polat

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberlerinin öncülüğünde Hasankeyf Doğa, Su ve Turizm Festivaline katılan Profesyonel Turist Rehberleri ve Şanlıurfa Turizm Paydaşları hem bölgenin turizm destinasyonu üzerinde çalışmalar yürüttü hem de mesleki sorunlarını ve çözüm önerilerini istişare etti.

Bölgenin turizm destinasyonlarını masaya yatırdılar

Kurulduğu günden bu tarafa bir çok başarılı çalışmalara imza atan ve mesleki anlamda bölgenin turizmine önemli katkılar sunan Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ŞURO) önemli bir organizasyona imza atarak 29- 30 Ağustos 2021 tarihinde Adana Turist Rehberleri Odası ve Gaziantep Turist Rehberleri Odasına bağlı kokartlı turist rehberleri ve Turizm Acentaları temsilcileri ile birlikte Batman Valiliği tarafından düzenlenen Hasankeyf Doğa, Su ve Turizm Festivaline yaklaşık 30 kişilik bir ekiple katılım gösterdi. Şanlıurfa Turizm Paydaşlarının da katılım gösterdiği etkinlikte bölge turizmi ve mesleki sorunlar masaya bir kez daha yatırıldı.

ŞURO Başkanı Müslüm Çoban, Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Aykut Hakan Kutluhan, TURSAB Yönetim Kurulu Üyesi Rahime Yaşar, TURSAB GAP BTK Başkan Yardımcısı Ali Canbek, ŞUTSO Turizm Meslek Grubu Başkanı M. Kamil Türkmen, ŞUTUDER Başkanı Hacı Birsen, Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A. Ş. Tanıtım ve Pazarlama Koordinatörü Mehmet Gökhan Yurtsever, Özel sektörden Bekir Yavuz ve çok sayıda kokartlı turist rehberi, turizm acentası yetkilisinin katılım gösterdiği etkinlikte Ilısu Barajı ile birlikte su altında kalan ve kurtarma çalışmaları kapsamında taşınan tarihi ve kültürel eserler ziyaret edildi.

Bölge turizmcilerinin görüş ve önerileri bizim için çok kıymetli

Hasankeyf Doğa, Su ve Turizm Festivali kapsamında Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, Hasankeyf Belediye Abdülvahap Kusen ile bir araya gelen ŞURO ve Şanlıurfa Turizm Paydaşları etkinlik kapsamında Batman ve Hasankeyf'te bulunmaktan dolayı memnuniyetlerini belirtirken Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk ise davetlerine icabet ettiklerinden dolayı başta ŞURO olmak üzere tüm Turizm Paydaşlarına teşekkür ederek; Gerek tarihi alanların su altında kalmasının gerekse pandemi sürecinin etkisi ile Hasankeyf ilçemize gelen misafirlerimizde önemli bir düşüş vardır. Hasankeyf'i eski günlerine döndürmek, turizm çeşitliğini artırarak ilimize ve Hasankeyf'e daha fazla yerli ve yabancı turist çekmek için gayret gösteriyoruz. Bundan dolayı ŞURO, ve Şanlıurfalı turizm paydaşı kurum kuruluş ve özel sektör temsilcilerinin desteği, görüş ve önerileri, işbirlikleri bizim için çok kıymetlidir' diyerek ŞUTSO Başkanı Müslüm Çoban'a plaket takdiminde bulundu.

Hasankeyf'e destek vermeye her zaman hazırız

İki yıldır düzenlenen Hasankeyf Doğa, Su ve Turizm Festivali kapsamında oda üyeleri ile birlikte iki günlük programda saha incelemelerinde de bulunan ŞURO Başkanı Müslüm Çoban ise yaptığı açıklamada davetlerinden dolayı tüm yetkililere teşekkür ederek; İki günlük program dahilinde bir birinden değerli kurum, kuruluş temsilcileri ile bir araya gelme ve bölge turizmi üzerine istişare etme imkanı yakaladık. Pandemi sürecinin hafiflemesi ile birlikte doğa ve kültür turizmine olan ilgi arttığı gibi bölgemize olan ilgide çok yüksek seviyelere çıktı. İnşallah bundan sonraki süreçte Hasankeyf'e destek amacı ile gerek turizm acentaları gerekse biz rehberler olarak verdiğimiz desteği artıracağız' dedi.