Haber Merkezi / Karaköprü Belediye Kültür Merkezi Konferans salonunda düzenlenen programa; Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Vildan Gönüllü Çelik, Karaköprü ilçesinde görev yapan aday öğretmenler katıldı.
Programın açılışında Karaköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Mahmutoğlu, Karaköprü'nün tarihini anlatan bir sunum yaptı. Daha sonra Karaköprü'de yapılan çalışmalar ve yapılacak olan projelerle ilgili kısa bir sinevizyon gösterisi yapıldı.
Programda konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, "Şanlıurfa'mız peygamberler, Alimler ve Evliyalar şehri, Şanlıurfa'da olduğunuz için bu kutsal görevi yerine getirdiğiniz için şanslısınız, bizlerde yönetici olarak şanslıyız. Çünkü hepimiz Müslümanız, Hz Ali diyor ki; "Bana 1 harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum" bu neden çok kutsal bir meslek yapıyorsunuz" dedi.
En büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunun altını çizen Başkan Baydilli, "Bizler yerel yöneticiler olarak hizmetten bahsederiz. Ama emin olun ki en büyük yatırım insana yapılan yatırım olduğunu her zaman dile getiriyorum. Bir şehrin gelişmişliğini gösteren, yollardır, binalarıdır, sanayisidir, sosyal donatısıdır. Ama biz yatırım, yatırım diyoruz da emin olun ki, en büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Eğer bir ülkeye yapılan yatırımla, insana yapılan yatırım arasında denge olmazsa o zaman yatırımın bir anlamı olmaz" ifadelerini kullandı.
Kitap okuma alışkanlığı noktasında öğretmenlere büyük görevler düştüğünün altını çizen Başkan Baydilli, "Türkiye'de okuma oranı 3-5 saniye iken, Avrupa'da bu oran 27 dakikalara kadar çıkıyor. Biz yöneticiler, sizlerde geleceğimizi yetiştirecek olan öğretmenler olarak, yeni nesille okuma alışkanlığını aşılamamız gerekiyor. Çünkü dinimizin ilk ayeti "İkra (Oku)dur. Bizim dinimiz demiyor mu? "İlim Çin'de de olsa gidip öğrenin" diye… Emin olun ki siz öğretmenlerimiz yeni nesil gençlere okuma alışkanlığını aşılarsanız biz bu olayı bitiririz" dedi.
Okuma alışkanlığını nasıl kazandığı ile ilgili bir anısını anlatan Başkan Metin Baydilli, "Ortaokul döneminde Türkçe dersinde başarısızdım. Öğretmenim Hüseyin hoca bana kendisini dersten geçireceğini söyledi. Ama 3 tane kitap okumam istedi. Bende o dönemde 3 tane kitap okudum. Şimdi de okumaya devam ediyorum. Allah hocamdan razı olsun. Eğer bugün Belediye Başkanıysam Hüseyin Hoca'nın bende emeği çoktur" diye konuştu.
Başkan Baydilli şunları söyledi:
"Eğer bir çivi doğru çakılmazsa at nalına, o çivinin düşmesi ile o nal düşer. Nal düşerse, at düşer. At düşerse padişah düşer. Padişah düşerse ordu düşer. Ordu düşerse devlet elden gider. Emin olun siz bir kişinin hayatını değiştirin, onun ileriye dönük yaşantısını düzenleyin belki o memleketin Belediye Başkanı, Valisi olacaktır. O sizlerin elinden olacaktır ama farkında olamayacaktır. Bu nedenle siz öğretmenlerimize çok görev düşüyor"