Yüksel POLAT / Covid-19 pandemisi ile mücadelede Türkiye'de aşı tedariki ile birlikte hızlı bir aşılama süreci başlarken bugüne kadar yapılan aşı sayısı ile Türkiye ortalamasını altında kalan Şanlıurfa'da yetkililer vatandaşa aşı yapmaları konusunda çağrıda bulunuyor.
İl Sağlık Müdürlüğünün sosyal medya üzerinden yaptığı çağrılara ek olarak bugünde Vali Abdullah Erin sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda; Kıymetli hemşehrilerim, En az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfus oranı Türkiye geneli 57,81 iken ilimizde 27,4'tür. 18 yaş üstü tüm vatandaşlarımızdan, hastaneler, aile hekimleri veya mobil ekiplerde randevulu/randevusuz olarak aşılarını yaptırmalarını önemle rica ediyorum' diyerek vatandaşları aşı olmaya davet etti.
Suriyeli sığınmacılar ile birlikte nüfusu 3 milyona dayanan Şanlıurfa'da ikinci doz dahil aşı olanların sayısı 456 bin olurken Şanlıurfa ile aynı nüfusa sahip illerde aşılanma sayısı Şanlıurfa'nın iki e üç katı kadar rakamlara ulaşıyor.
Görüşlerine başvurduğumuz Sağlık yetkilileri de Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa'da aşılanma yaşının 18'e kadar inmesi ile birlikte aşılanma oranında artış beklediklerini ifade ederek; Vatandaşlarımız aşı hakkında olumsuz söylemlere itibar etmemelidir. Pandemi sürecinin atlatılması ve ileride tekrar sıkıntı yaşanmaması için vatandaşlarımızın aşılarını yaptırmaları hayati önem taşımaktadır' dediler.