AA / Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Valiliğin konferans salonunda düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kuran'ı Kerim okundu.
Vali Abdullah Erin, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin birlik ve beraberliği için canlarını feda eden tüm şehitleri ve gazileri minnetle andığını söyledi.
Şanlıurfalı iki gaziye Devlet Övünç Madalyası verilmesinden dolayı mutlu ve gururlu olduklarını belirten Erin, şunları kaydetti:
'Emperyalistlerin ve o zihniyete uşaklık edenlerin, istiklalimizi ve istikbalimizi karartmak isteyenlerin sahneledikleri son oyunu birlikte seyrettik ve birlikte karşı koyduk. Milletimiz, yöneticileriyle birlikte büyük bir kahramanlık göstermek suretiyle, milletin tankları, topları, uçakları ve ileri teknolojiye sahip silahlar karşısında iradesine, bağımsızlığına, özgürlüğüne ve namusuna sahip çıktığı bir tarihtir. Şehitlerimiz, alınabilecek madalyaların en büyüğünü aldılar. Erilebilecek makamların en yücesine vardılar. Peygamberimizle, peygamberlerle komşu oldular. Onlara da en büyük madalya Cenabıallah tarafından verildi. Onların hepsini de bir kez daha şükran ve rahmetle anıyoruz.'
Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanlığı tarafından Muhammed Zeki Yalçınkaya ve Nedim Yalçınkaya'ya tevcih edilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası ve beratları, Vali Erin tarafından gazilere verildi.
Tören, gazilerle fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
15 Temmuz 2015 tarihinde yaşanan hain darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine İstanbul Boğaziçi Köprüsü Altunizade mevkisinde, darbecilere karşı duran Muhammed Zeki Yalçınkaya, atılan top mermisi şarapnel parçasıyla yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı.
Nedim Yalçınkaya da 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine en yakın meydan olan İstanbul Üsküdar Altunizade meydanına giderek, halkla birlikte tanklara karşı durmuş, tankın önüne düşerek bacağını kırmış ve hastaneye kaldırılmıştı.