Haber Merkezi / Bir yandan alt yapısı tamamlanan bölgelerde üst yapı yenileme çalışması yürüten Siverek Belediyesi, diğer yandan yeni yerleşim alanları ve okulların yollarını tamamlıyor.
Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'ın talimatıyla çalışmaları hızlandıran Fen İşleri Müdürlüğü, Şirinkuyu Mahallesi'ndeki yeni yerleşim alanları ve okul yollarına yöneldi.
Elverişli devam eden mevsim koşullarını değerlendiren Fen İşleri Müdürlüğü, bir süre önce alt yapısı tamamlanan küme evleri bölgesinde çalışma başlattı.
Eğitimin desteklenmesi ve öğrencilerin daha sağlıklı ulaşım ağıyla eğitim almalarını sağlamak amacıyla çalışan belediye ekipleri, bölgedeki eğitim kampüsünün yollarını da betonla kapladı.
İlçenin dört bir yanında çalışma yaptıklarını aktaran Fen İşleri Müdürü Abdulkadir Canalır, mevsim koşullarını değerlendirdiklerini söyledi.
İlçede çeşitli kurumlarca yürütülen alt yapı çalışmalarının sürdüğünü belirten Canalır, 'Şu an ilçemizde devasa bir alt yapı çalışması var. ŞUSKİ, elektrik dağıtım şirketi, telekomünikasyon ve bazı GSM şirketleri alt yapının iyileştirilmesi konusunda yüksek miktarlarda yatırım yapıyor. Bugün bazı noktalarda çeşitli şikayetler olsa da bu yatırımların değerini ancak tamamlandığı zaman fark edeceğiz. Halkımızdan ricamız biraz daha sabır göstermeleridir. Alt yapısı tamamlanan ve çökme riski olmayan bölgelerde hızlıca üst yapıyı tamamlıyoruz ancak bekleme süresi olan yerlerde yapacağımız çalışma kamu kaynaklarının israf edilmesi anlamına gelir.' dedi.
Şirinkuyu Mahallesi'ndeki yeni yerleşim alanları ve bölgedeki eğitim kampüslerinin yollarını yaptıklarını dile getiren Canalır, şu ifadeleri kullandı: 'Siverek Belediyesi olarak eğitimin desteklenmesi önceliğimizdir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın iyi bir eğitim ortamına kavuşması için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bu kapsamda da Şirinkuyu Mahallesi'ndeki eğitim kampüsü ile yeni yerleşim alanlarının yollarını betonla kapladık.'
Mahalle sakinleri, okullarında bulunduğu bölgede başlatılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'a teşekkür etti.