AA / PTT 1. Liginin 24 haftasında Şanlıurfaspor'un ev sahipliğinde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile yapılacak maç, sporun birleştirici gücüyle bölge halkını bir araya getirecek.
Her iki takımın da play-off hedefiyle top koşturduğu ligde, kulüplerin yöneticileri maçın skorundan çok kardeşlik vurgusuyla ilgileniyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un basın sözcüsü İbrahim Açıkgöz, Yaptığı açıklamada, son haftalarda önemli bir çıkış yakaladıklarını söyledi.
Ancak Şanlıurfa deplasmanının her iki takım açısından da futboldan daha fazla anlamlar taşıdığını dile getiren Açıkgöz, "Bu maçın kaybedeni olmayacak. Her halükarda Güneydoğu kazanacak, taraftarlar yenen takımı alkışlayacak" dedi.
Maç öncesinde Şanlıurfa'da takımını desteklemek isteyen taraftarlar için otobüs kaldırılacağını belirten Açıkgöz, maç sırasında Gaziantepli ve Şanlıurfalı taraftarların el ele kardeşlik duygusu içerisinde takımlarını destekleyeceklerini vurguladı.
- "Futbol bu, kazanılır veya kaybedilir"
Şanlıurfaspor Futbol Şube Sorumlusu Maruf Güneş ise Şanlıurfa ve Gaziantep temsilcilerinin Süper Lig hedefiyle maçlara çıktığını belirtti.
Bölgede daha önceki yıllarda sadece bir iki kentin takımının Süper Lig'de mücadele ettiğine değinen Güneş, bu yıl bölgenin lokomotif kentlerinin bir üst lig için iddialı olduğunu vurguladı.
Güneş, hem Gaziantep hem de Şanlıurfa ekiplerinin son haftalarda iyi bir çıkış yakaladığını ifade ederek, yarın "Güneydoğu derbisinde" iki kulübün karşılaşacağını anımsattı.
Maçın öncelikli kazananın dostluk olmasını istediklerini aktaran Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bölge son derece hassas günler geçiriyor. Bölgemizin dostluk ve kardeşliğe birlikteliği paylaşmaya ihtiyacı var. Ebedi dostumuzla ezeli bir rekabete çıkacağız. Ülkemizdeki herkes bu iki kent arasındaki sıkı diyaloğu ve alışverişi biliyor. Rakibe ev sahibi olduğumuzu hissettirerek karşılaşmadan galip ayrılmak istiyoruz. Futbol bu, kazanılır veya kaybedilir, çok önemli değil. Biz sporun birleştirici ve bütünleştirici gücünü kamuoyuna göstermek istiyoruz.
Futbol, farklı etnik kökendeki, düşüncedeki ve inançtaki kişileri bir araya getiren önemli bir faktör olduğunu ifade eden Güneş, ''Futbolun bu birleştirici gücünü diğer alanlara da yayarak bölgenin kazançlı çıkmasını istiyoruz. Rakip takımın taraftarına da sahamız açık. Seyircileri gelsin en iyi şekilde misafirlerimizi ağırlarız" şeklinde konuştu.