İLKHA / Şanlıurfa'da Kudüs Anneleri Platformu, 66'ıncısını düzenlediği 'Namaz ve dua buluşmaları' ile Kudüs davasına desteklerini yineleyerek intifadaya selam gönderdi. Platform, Dergah Camisi'nde düzenlediği basın açıklamasında, Kudüs'ün İslam'ın olduğuna ve İslam'ın kalacağına vurgu yaptı.
Basın açıklamasını, platform adına Zehra Kazan okudu.
Bu haftaki açıklamalarının 30 Mart Filistin Toprak Günü ve Büyük Dönüş Yürüyüşünün yıl dönümüne denk geldiği hatırlatan Kazan, 'Bugün 66'ıncısını düzenlediğimiz Mescidi Aksa ve Kudüs hürriyetine kavuşuncaya kadar sürdürmeyi planladığımız namaz ve dua buluşmaları ile sesimizi daha gür çıkaracağız. Urfa'dan, Kudüs'e, İntifada'ya yüksek sesle selam gönderiyoruz ve her türlü desteğimizi yineliyoruz. Bugünkü dua buluşmamız, 30 Mart Filistin Toprak Günü ve Büyük Dönüş Yürüyüşünün yıldönümüne denk gelmiştir. Bu vesile ile birinci yılını tamamlayan Büyük Dönüş Yürüyüşünün amacına vasıl olmasını bir kez daha Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyoruz.' dedi.
Filistin Toprak Günü'nün önemine değinen Kazan, '30 Mart 1976'da, Filistinlilere ait on binlerce dönüm araziye el koyan işgalci siyonist israili protesto etmek amacıyla yapılmış gösterilerdir. Yapılan bu büyük işgal ve zulüm sonrası siyonist İsrail, işgal edilen arazileri yahudi siyonist yerleşimcilere vermiştir. Bunun üzerine Filistinliler, yapılan bu zulmü ve işgali protesto etmek amacıyla eylem ve gösteriler düzenlemiştir. İşgalciler tarafından protesto gösterilerine katılan Filistinlilere ateş açılması sonucu onlarca Filistinli şehadete kavuşmuş, bine yakın kişi de yaralanmıştır. Bu olaylar sonrası her yıl yeniden topraklarına, vatanlarına kavuşmak umuduyla, işgalin gündeme getirilerek bitirilmesi için yapılan gösterilere, yapılan serzenişe, duyurma çabalarına verilen isimdir; Filistin Toprak Günü.' ifadelerini kullandı.
Filistin İntifadasını yakından takip ettiklerine vurgu yapan Kazan, 'Dün, Gazze şeridinde başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşünü bizler de buradan takip ediyoruz. Gösterinin amacına vasıl olması duasını yüksek sesle yeniliyoruz. Kudüs Anneleri Platformu olarak dün itibariyle 53. cuması gerçekleştirilen Büyük Dönüş Yürüyüşünde şühedaya kavuşan ve bugüne kadar şehadete kavuşan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyor, ailelere ve Filistinlilere sabr-ı cemil niyaz ediyoruz, yaralananlara acil şifalar diliyoruz.' şeklinde konuştu.
3. İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşünün amacına vasıl olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ettiklerini belirten Kazan, sözlerini şöyle sürdürdü:
'Buradan sizleri, 3.İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşünü başlatan Filistinli kardeşlerimize destek olmaya çağırıyoruz. Onlar, ümmetin izzetini korumak için mücadele ediyorlar. Onlar, olmamız ve ölmemiz gereken yerde mücadele ediyorlar. Herkesi, yetersiz sağlık ve yaşam koşulları altında mücadele eden Filistinlilere destek olmaya davet ediyoruz. Siyonist israile buradan yüksek sesle haykırıyoruz; yaptığınız hiçbir katliamı, hiçbir acıyı unutmuyoruz, unutmayacağımız, yüreğimizde hissediyoruz. Bunların hiçbirini de yanınıza bırakmayacağız. Kudüs Anneleri Platformu olarak bu katliamların bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyoruz. Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin özgür olana kadar mücadelemize devam edeceğimizi, Urfa'dan Tel Aviv'e haykırıyoruz. Kudüs İslam'ındır ve İslam'ın kalacaktır.'
Program yapılan dua ile sona erdi.
Jale Karabulut, 'Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Kudüs'ü gündemde tutun.' dediği dünden bugüne 66 haftadır Şanlıurfa Dergah Camisi'ni avlusunu nöbet yeri olarak belirledik. Yağmur, çamur demeden her hafta öğle namazını cemaatle kılıp dua ediyoruz. Ondan sonra Türkiye'nin 81 ilinden gelen misafirlerimizi de davet ederek bu programı yapmaya çalışıyoruz. Amacımız; karınca kararınca safımızı belli etmektir. Oradaki Kudüs annelerine dualarımızı iletmektir. Buradaki Müslüman kardeşlerimizden birinin duası kabul olursa belki onlar orada zulümden kurtulurlar. Onlar da özgür bir Filistin'e kavuşmuş olurlar. Bizim amacımız; onlar özgür oluncaya kadar elimizden geldiği kadar her hafta burada bu programı yapacağız inşallah. Allah hepinizden razı olsun. Herkesi destek olmaya davet ediyoruz. Biz, her cumartesi burada olacağız.' diye konuştu.
Fahriye Yılan ise tüm Şanlıurfalıları basın açıklamasına davet ederek şunları söyledi:
'Her cumartesi onlar için ne yapabiliriz diyerek Dergah'a koşuyoruz. Bu hafta 66'ıncısını düzenledik Elhamdülillah. Kudüs, özgür oluncaya kadar bu davamıza devam edeceğiz. Onların özgür olması ve şiddetten kurtulmaları için dua ediyoruz. Her cumartesi buradayız, herkesi basın açıklamalarımıza davet ediyoruz.'