AA / Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin geçen yıl "sakin şehir" ağına dahil ettiği Halfeti'de, bu yıl turizm sezonu yoğun geçiyor. Kaymakamlık, tekne gezilerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çalışma başlattı.
Tekne sahipleri ise fazla yolcu, güvenlik önlemi ve aşırı müzik yayını gibi konularda uyarılıyor.
Kaymakam Mehmet Keklik yaptığı açıklamada, ilçenin bu yıl yoğun bir dönem yaşadığını ve ziyaretçilerin can güvenliğini korumak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirtti.
Teknelerde kapasitenin üzerinde yolcu alımının risk oluşturduğunu ifade eden Keklik, bunun önüne geçebilmek için bazı tedbirler aldıklarını dile getirdi.
Halfeti'deki turizmin en önemli unsurlarından birinin tekne turları olduğunu vurgulayan Keklik, "Turizmin gelişmesi kadar ziyaretçilerin güvenliği ve mutluluğu da çok önemli. Özellikle kapasitesinin üzerinde yolcu alan tekne sahipleri hakkında yasal işlem başlatıyoruz" dedi.
Keklik, "sakin şehir" ağına dahil edilen Halfeti'de gürültü kirliliğine müsaade etmeyeceklerini söyledi.
Ziyaretçileri memnun edebilmek için gayret gösterdiklerini vurgulayan Keklik, şöyle konuştu:
"Çevre kirliliğinin önlenmesi noktasında herkese görev düşüyor. Bu teknelerin modernizasyonunun sağlanması lazım. Teknelerimizi elektrikli ve güneş enerjisiyle çalışır hale getirmemiz gerekiyor. İnşallah misafirlerimiz ilçemizden mutlu ve huzurlu şekilde ayrılır."