Haber Merkezi / 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla her yıl Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan etkinlikler Koronavirüsü tedbirleri kapsamında bu yıl gerçekleştirilemedi. Bu bağlamda Engelli vatandaşlara moral vermek amacıyla Başkan Beyazgül Koordinasyon Merkezini ziyaret ederek Engelli vatandaşlar ile bir araya geldi.
İlk olarak Engelli Koordinasyon merkezini inceleyen Başkan Beyazgül, Engelli vatandaşların rehabiltesi için yapılan hobi bahçesini ziyaret etti. Ardından Engelli vatandaşlar ile bir araya gelen Başkan Beyazgül, burada bir süre onlarla sohbet ederek Engelli vatandaşların okuduğu şiirleri, söyledikleri türküleri dinledi.
Engelli vatandaşların her zaman emirlerinde olduklarını belirten Başkan Beyazgül, 'Pandemi sürecinde engelliler haftası vesilesi ile bir araya gelmiş bulunduk. Bu süreçte sosyal mesafe ve bir takım tedbirler kapsamında daha etkin bir kutlama yapamadık. Engelli kardeşlerimiz sadece 10-16 Mayıs tarihleri arasında hatırlanacak değillerdir. Ömrümüzün tamamında hatırlanması gerekiyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti Hükümetlerimiz döneminde Engelli kardeşlerimize yönelik birçok kanunlar çıkartılarak her konuda çalışmalar başlatıldı. Bir engelli kardeşimizi nelere ihtiyacı konularındaki çalışmalarımız kesintisiz devam etti. AK Parti hükümetlerinden önce Engelli kardeşlerimiz ihmal edilmişti. Gerek hukuki gererek ise sosyal alanda birçok çalışma başlatıldı ve yine içimizde bulunduğumuz bu mekan AK Parti hükümetleri döneminde yapıldı. Bu nedenle başta Cumhurbaşkanımıza ve bu güne kadar bu çalışmaları sürdürenlere teşekkür ediyorum. Her zaman olduğu gibi yine engelli kardeşlerimizle bir araya gelerek onların taleplerini karışılacağız' diye konuştu.
Tüm Engelli Kardeşlerimizin Engelliler haftasını kutluyorum diyerek sözlerine başlayan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ise, 'Dünya bir imtihan dünyası ve insanlar bu imtihanlar ile diğer dünyadaki yaşamını en güzel şekilde kazanmanın peşinde. İnsanlar fakirlik, hastalık ve engeller ile çeşitli imtihanlardan geçer. Bu anlamlı haftada engelli kardeşlerimizin sadece 1 hafta ile değil her gün hatırlanmaları gerekmekte' dedi.
Düzenlen programa katılan Engelli dernek temsilcileri ve Büyükşehir Belediyesi Engelli Koordinasyon merkezindeki kursiyerler Başkan Beyazgül'e vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür etti.
Ziyaretleri kapsamında Engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye ve çeşitli hediyeler veren Başkan Beyazgül'e Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Büyükşehir Belediyesi Genel
Sekreteri Mahmut Kırıkçı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Gurup Başkan Vekili Faruk Bayuk, eşlik etti.