AA / Siverek-Şanlıurfa kara yolu 10'uncu kilometresinde 100 dönüm arazi üzerinde toplam 144 derslikli 5 lise binası ve 600 yatak kapasiteli öğrenci pansiyonun açılışı için tören düzenlendi.
Törende konuşan Vali Abdullah Erin, eğitim kampüsü sayesinde Siverek'te derslik başına düşen öğrenci sayısının azaldığını söyledi.
Eskiden 50-60 kişilik sınıfların bulunduğunu ve bunların artık tarihe karıştığını anlatan Vali Erin, 'Önümüzdeki dönemde bu sayıyı daha da aşağı indireceğiz. Bugün itibarıyla derslik başına düşen öğrenci sayısını 30'un altına, 29'lara düşürmüş olduk. İl genelinde bu rakam 27'lere kadar geriledi. Yeni yapacağımız yatırımlarla birlikte derslik başına düşen öğrenci sayısını Türkiye ortalaması olan 24'lere ulaştıracağız.' diye konuştu.
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar da eğitim kampüsünün 50 milyon dolarlık bir yatırım olduğunu kaydetti.
Böyle bir kampüsü eğitime kazandırdıkları için mutlu olduğunu ifade eden Gülpınar, 'Geçmişte Siverek ve bölgedeki eğitim imkanlarına ve yatırımlara baktığımızda böyle bir yatırım karşısında sevinmemek, gururlanmamak mümkün değil. Gençler de gelecekte bizim burada icra ettiğimiz vazifeleri devralacaklar ve bizim yaptığımız bu görevleri onlar devam ettirecekler.' dedi.
Eğitim kampüsünde 3 bin 600 öğrencinin eğitim gördüğü öğrenildi.
Açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, 107. Topçu Alay Komutanı Albay Şenol Çetin, Belediye Başkan Vekili Mahmut Güzen, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.