Yüksel Polat

Ruha-Der'in yerel gazetecilerin katılımı ile düzenlediği toplantıda ' Medya ve dijitalleşme' ve STK'lar ile yerel medya ilişkileri ele alındı.

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren Ruha-Der Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği, Şanlıurfa'da faaliyet gösteren gazeteciler ile bir araya geldi.

Dernek binasında düzenlenen ' Medya ve Dijitalleşme' konulu toplantıda ulusal ve yerel medyanın yaşadığı dönüşümün yanı sıra medyanın toplum ve sosyal hayat üzerindeki etkileri masaya yatırıldı. Toplantıda STK'ların önemi ve yerel medya ilişkilerinin de masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Ruha-Der Başkanı İbrahim Tanrıverdi Derneklerinin çalışmaları hakkında bilgi vererek; Gayemiz milli ve manevi değerlerine önem veren gençler yetiştirmektir. Bu manada gençlerimize yönelik çalışmalarımızı yürütmekle beraber toplumumuzun sorunlarına yönelik çalışmalarımızda yürütmeye gayret gösteriyoruz. Toplumun sorunlarını ve çözüm noktasında STK'ların çalışmalarını topluma yansıtma konusunda özellikle yerel medyanın katkılarını önemsiyoruz. Dolayısı ile yerel basın kuruluşları maddi ve manevi olarak desteklenmelidir ' diyerek katılımlarından dolayı gazetecilere teşekkür etti.

Davetlerinden dolayı Ruha-Der Başkanı İbrahim Tanrıverdi ve Dernek Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür eden gazeteciler ise STK'ların toplum için önemine vurgu yaparak ; Toplumun faydasını kendilerine gaye edinmiş STK'ların çalışmaları gerçekten de takdire şayandır. Yerel medya çalışanları olarak bu çalışmaları topluma aktarmak, örneklik teşkil etmesi anlamında bu faaliyetleri desteklemek biz gazeteciler içinde hem habercilik anlamında hem de vatandaş duyarlılığı anlamında önemli bir görevdir' diyerek davetlerinden ve ev sahipliğinden dolayı bir kez daha teşekkür ettiler.