Hacer Aşit

Corona virüs tehdidine karşı 24 saat mücadele eden sağlık çalışanlarına destek için tüm Türkiye balkonlarda alkış tuttu. Şanlıurfalı vatandaşlarda saat 21'de bu desteğe katıldı.

Yeni tip corona virüs vakaları artarken, salgına ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisinde, dün Milletvekillerine salgınla ilgili bilgi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı konuşmada sağlık çalışanlarına yönelik moral desteği isterken sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda da; 'Alkışlayalım! ne kadar alkışlasak azdır! Bugün saat 14'te Meclis'teki konuşmamda milletimin temsilcilerini özverili Sağlık Çalışanlarımızı alkışlamaya davet ettim. Şimdi tam 21.00'da milletimizi, bu alkış sesini Türkiye çapında, balkonlardan yükseltmeye davet ediyorum' dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı konuşmanın ardından tüm Türkiye'de saat 21'de vatandaşlar evlerinin balkonuna çıkarak ve ışıklarını açıp kapatarak sağlık çalışanlarına moral desteği verirken Şanlıurfa'da da bir çok vatandaş sağlık çalışanlarına moral desteği vermek için evlerinin balkonuna çıkarak alkış tuttu.

Üç gün boyunca sağlık çalışanlarına moral desteği vermek için saat 21'de balkonlarına çıkıp alkış tutacaklarını belirten Şanlıurfalılar corona virüs tehdidine karşı sağlık çalışanlarının fedakarca çalışmalarının her türlü takdirin üstünde olduğunu belirterek en azından alkışla bile olsa bu çalışmaların takdir edilmesinin önemine dikkat çektiler.