Yüksel Polat

Emine Göncü Anadolu Lisesi öğrencileri 'TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı' kapsamında hazırladıkları projelerini sergilediler.

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK'ın işbirliği ile öğrenciler arasında bilim ve teknolojiye olan ilgiyi arttırmak, genç yeteneklerin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak amacı ile düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında her çeşitli projeler ile fuara katılım gösteren Emine Göncü Anadolu Lisesi öğrencileri bu yılda hazırladıkları projeleri ile göz doldurdu.

Okul Öğretmenlerinden, Proje Yürütücüsü Burcu Koç Güler ile diğer öğretmenlerin gözetimi ve koordinasyonunda projelerini hazırlayan öğrenciler Cuma günü okul spor salonunda düzenlenen fuarda projelerini sergilediler. 25 öğrencinin çeşitli projeleri ile bireysel ve takım olarak katılığı fuarın açılışını Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Karaköprü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Uğur Hatipoğlu, Okul Müdürü Murat Demir gerçekleştirirken fuara davetlilerin yanı sıra öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldığı . Fuarda birbirinden ilginç projeler hakkında bilgi alan protokol üyeleri ve davetliler geleceğin mucitlerini gayretlerinden dolayı tebrik ederek hayallerinin hayata geçirilmesi konusunda teşvik ettiler.

Hayallerini proje haline getirerek sergilemenin heyecanını yaşayan Emine Göncü Anadolu Lisesinin mucit öğrencileri ise desteklerinden dolayı Okul Yönetimine, Proje Yürütücüsü Burcu Koç Güler ve diğer öğretmenlerine teşekkür ederek hayallerinin Üniversite'de ilgili Mühendislik Fakültelerine giderek Mühendis olmak ve bu projelerini gerçekleştirmek olduğunu dile getirdiler.