Yüksel Polat

Geçtiğimiz yıl insani yardım gönüllüsü olarak gittiği Somali'de çektiği fotoğraflarla sergi açan amatör fotoğrafçı ve insani yardım gönüllüsü Ahmet Şamil Gerem sergi geliri ile Somali'de su kuyusu açtırdı.

Çocukluk yıllarından bu tarafa fotoğraf çeken ve aynı zamanda uzun zamandır Şanlıurfa'da Deniz Feneri, Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu gibi STK'lar bünyesinde insani yardım gönüllüsü olarak çalışan Ahmet Şamil Gerem örnek bir davranışa imza attı.

Fotoğrafları temiz suya dönüştü

Geçtiğimiz yıl İnsani Yardım STK'ları bünyesinde toplanan Afrika ülkesi Somali'de dağıtmak üzere bu ülkeye giden Ahmet Şamil Gerem yardım dağıtımlarının yanı sıra amatör fotoğrafçılığının verdiği heyecanla bol bol fotoğraf çekti. Memleketi Şanlıurfa'ya gelince Somali'deki insanların içinde bulunduğu yoksulluk ve çaresizliği kamuoyuna yansıtmak için Somali'de çektiği fotoğrafların bir kısmı ile 'Donuk Bakışlar' ismini verdiği ilk sergisini açan Ahmet Şamil Gerem sergisinin açıldığı günlerde gazetemiz muhabiri İshak Polat'a verdiği röportajda hedefinin Somali'de susuzluk ile mücadele eden Somalilere bir kuyu açmak olduğunu belirtmişti.

Bu hayır tüm Şanlıurfalıların

İşte bu hayırlı hedefle fotoğraf sergisi açan ve sergilediği fotoğrafları Şanlıurfalı hayırseverler tarafından satın alınan Ahmet Şamil Gerem fotoğraflarında elde edilen 3.250 Euro'yu olduğu gibi kuruşuna dokunmadan Somali'de susuzluk çeken insanlar için su kuyusu açılmak üzere hibe etti. Hibe ettiği 3.250 Euro ile Somali'nin başkenti Mogadişu'nun bir köyünde ' Şanlıurfa Tebessüm Su Kuyusu' adını verdiği su kuyusu açılmasına vesile olan ve şimdi askerlik vazifesini yerine getiren Ahmet Şamil Gerem'e telefonla ulaşarak duygularını öğrendik. Hayırlı bir çalışmaya vesile olduğu için Allah'a şükür ettiğini belirten Ahmet Şamil Gerem; Somali, Çad, Nijer gibi Afrika ülkelerindeki Müslüman kardeşlerimizin ve yardıma muhtaç Afrikalıların en temel sorunlarından bir tanesi temiz su. Maalesef Afrika'da insanların %90'ı temiz suya ulaşmada sıkıntı çekiyor. Bu noktadan hareketle bizde 2018 yılında gittiğimiz Somali'de bu mazlum insanlara bir katkımız olur mu? Veya nasıl bir katkımız olur? Gibi düşüncelerden yola çıkarak hem onların yaşadıkları dramı Şanlıurfalılara ve Türkiye'deki insanımıza aktararak vicdanları harekete geçirmek hem de sergiden gelecek gelir ile o insanlara faydalı olmak için harekete geçtik ve sergimizi açtık. Allah razı olsun Şanlıurfalı hayırseverler bizi yalnız bırakmadı ve çerçevelettiğimiz ve sergilediğimiz fotoğrafları satın alarak bu hayırlı işe vesile oldular. Tabi Somali'deki kardeşlerimizin bir kısmının bu kuyu vesilesi ile temiz suya kavuşması benim için mutluluk kaynağı ama asıl vesile olan yine Şanlıurfalı hayırseverlerdir. Ben bu vesile emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve Allah razı olsun diyorum' dedi.