AA / Çelik, seçim çalışmaları kapsamında merkez Eyyübiye ilçesindeki muhtarlarla bir araya geldi. Tek tek sorunlarını dinlediği muhtarların taleplerini not alan Çelik, 1 Kasım seçimlerinin önemine değindi.
Dilde barışın yerine gönülden barışın ülkede hakim kılınması gerektiğini ifade eden Çelik, terör eylemlerinin bir an önce sonlandırılması gerektiğini vurguladı. Çelik, "Senin gönlünde kin olacak, düşmanlık olacak, senin gönlünde kuyu kazmak, caddeleri kazımak, mahalleleri işgal etmek, polis öldürmek, asker öldürmek olacak, Türk-Kürt demeden herkesi öldürmek olacak, 30 yıldır bu işi yapacaksın. Netice itibarıyla Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanları taşıyan insanların kanı akıyor. Bitsin bu iş" diye konuştu.
Çelik, çözümden korkanların Çözüm Süreci'ni bozduklarını ifade ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın terörü bitirmede kararlı olduğunu vurguladı.


"Onları yine yeneceğiz"
Faruk Çelik, terörün bitmesi halinde Türkiye'nin kalkınmasının ve gelişmesinin hızlanacağını anlattı.
Türk milletinin şanlı ecdadının torunlarının ülkeyi ayağa kaldıracağına inandığını dile getiren Çelik, şöyle devam etti:
"Dünyada kötü bir dönemden geçiyoruz. Petrol ve insan kanı ön plana çıkıyor. Buna direnen biri var, Cumhurbaşkanımız. İşte buna karşı direnen iman abidesi, şanlı ecdadın, Selahattin Eyyubi'nin, Fatih Sultan Mehmet'in torunları yeniden ayağa kalkalım diye büyük bir aşkla, sevgiyle uğraşıyor. Bu ülkenin kalkınmasını istemeyenlerle yıllardır karşı karşıyayız ama onları yine yeneceğiz."