CHP Karaköprü İlçe Başkanı Yusuf Ziya Ural, Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı C.Cahit Coşkun ve İl Başkan Yardımcısı Salih Kılıç, Güllübağ Mahallesinde 2002-2003 yıllarında 50 dönümlük mezarlık yerinin tahsis edilmeyeceği üzerine mezarlık alanında incelemelerde bulundu.

CHP İlçe Başkanı Yusuf Ziya Ural yaptığı açılmada; 'İl Başkan Yardımcıları C.Cahit Coşkun ve Salih Kılıç ile birlikte Güllübağ Mahallesinde 50 dönümlük tahsis edilmeyen mezarlık alanında incelemelerde bulunduk. Bizi arayan vatandaşlarımız bu mezarlık alanının çevresinde Karaköprü Belediyesinin bazı Meclis üyelerin arsası olduğunu bu nedenle mezarlık alanının tahsis edilmediğini söylüyorlar. Nüfusu 300 bine yaklaşan Karaköprü İlçemizdeki mezarlık alanı yetersiz ve vatandaşlarımız sıkıntı yaşamaktadır. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Karaköprü Belediyesi'nden konu ile ilgili net açıklama yapılmasını bekliyoruz' dedi.

CHP İl Başkan Yardımcısı C.Cahit Coşkun; 'Karaköprü İlçesinde bulunan mevcut aile mezarlığının yetersiz ve ihtiyaca cevap vermemektedir. Ayrıca yol genişletme nedeniyle, mezarlığın yarıya yakını da yola gitmektedir. Dolayısıyla Karaköprü İlçesine yeni bir mezarlık gerekmektedir. 2002-2003 yıllarında Güllübağ Mahallesinde 50 dönümlük bir alan mezarlık yeri olarak ayrılmıştı. Alanın etrafı mezarlık yapılması için komple duvar ile çevrilmiş durumdadır. Edindiğimiz bilgiye göre, ve vatandaşlardan aldığımız duyumlara göre, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Karaköprü Belediyesi bu alanı mezarlık yeri olarak tahsis etmek istemiyor. Vatandaşları Şanlıurfa-Mardin yolu üzerindeki mezarlığa yönlendiriyor.

Karaköprü ile yeni mezarlık arasındaki mesafe 30-35 kilometredir. İlçede bulunan 50 dönümlük mezarlık alanının tahsis edilmesi gerektiğini belirtmek isterim. Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi olarak konunun takipçisi olacağımızı ifade etmek isterim' dedi.

CHP İl Başkan Yardımcısı Salih Kılıç, yaptığı açıklamada; 'Nüfusu 300 bine yaklaşan Karaköprü İlçemizde bulunan mevcut aile mezarlığının bir kısmı yol genişletme çalışmaları nedeniyle, yola gitmektedir. Yetersiz olan mevcut mezarlık yola gidince tamamen yetersiz olacaktır. Güllübağ Mahallesinde bulunan 50 dönümlük alanın mezarlık yeri olarak tahsis edilmesi talep ediyoruz. Umarız bu alan ranta çevrilmez ve mezarlık olarak yeniden değerlendirilir' dedi.