Yüksel POLAT / Aksaray'da ki Otistik öğrencilerin devam ettiği okulda bazı velilerin otistik engelli çocuklara yönelik ayrımcı hareketlerine tüm Türkiye'den tepki yağarken Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde bulunan TES-İŞ Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin kaynaştırma öğrencisi arkadaşlarına olan sahiplenme duygusu ise takdir topluyor.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından engelli öğrencilerin arkadaşları ile birlikte eğitim almasını sağlamak ve onları hayatın bir parçası haline getirmek için hayata geçirilen 'bireyselleştirilmiş eğitim planı' çerçevesinde Lise eğitimine Eyyübiye TES-İŞ Anadolu Lisesinde devam eden kaynaştırma öğrencisi Abdulbaki Balıkçı arkadaşlarının ve öğretmenlerinin kendisini sahiplenmesi ile okuluna severek devam ediyor.
Bu yıl 11. Sınıfa giden ve Aksaray'daki tepki çeken görüntülerin aksine geçen yıl öğretmenlerinin ve öğrenci arkadaşlarının kendisi için düzenledikleri doğum günü partisinin video görüntülerinin sosyal medya üzerinden yayınlanması üzerine ' Böyle okullar ve böyle güzel insanlarda varmış' dedirten ve vatandaşlardan güzel dönüşümler alan video üzerine görüşüne başvurduğumuz Abdulbaki Balıkçı arkadaşlarına ve öğretmenlerine teşekkür ederek arkadaşlarının yardımı ile eğitim hayatında zorlanmadığını dile getirdi.
TES-İŞ Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ahmet Kakaç ise yaptığı açıklamada herkesin engelli adayı olduğunu belirterek; Okul olarak Abdulbaki Balıkçı'nın normal bir eğitim alması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Gerek öğretmenlerimiz gerekse öğrencilerimiz Abdulbaki Balıkçı'yı seviyor ve eğitimini normal olarak alması için elinden geleni yapıyorlar. Bizler her engelliye nasıl davranılması gerekiyorsa öyle davranıyoruz ve bu kardeşimizi de öyle sahipleniyoruz. Bu sahiplenme duygusu neticesinde bu öğrencimizde okulumuzda her öğrencimiz gibi normal eğitim hayatına devam ediyor' Diyerek sosyal medyada yayınlanan doğum günü partisine vatandaşların gösterdiği güzel tepkilerin kendilerini mutlu ve motive ettiğini dile getirdi.
Abdulbaki Balıkçı'nın aynı okulda beraber eğitim gördüğü arkadaşları ise bedensel ve zihinsel engellerin eğitime engel teşkil etmediğini belirterek; hepimiz engelli adayıyız. Arkadaşımızın engeli bizim için her hangi bir sorun teşkil etmiyor. Bilakis bizler Abdulbaki ile hayatı paylaşarak onun hayatına dokunuyoruz. Onun mutluluğu bizim için de mutluluk kaynağıdır' dediler.