Yüksel Polat

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi yıl sonu değerlendirme toplantısında basın mensupları ile buluşarak Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği yatırımların yanı sıra gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İki ayda bir düzenli olarak Şanlıurfa'da faaliyet gösteren gazeteci ve yazarlar ile bir araya gelerek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgi veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi 2018 yılının son değerlendirme toplantısında yine gazeteciler ve yazarlar ile bir araya geldi.

Şanlıurfa turist akınına hazır olacak

Bir otelde düzenlenen değerlendirme toplantısında konuşan Nihat Çiftçi 31 Mart 2019 tarihine kadar görevinin başında olduğunu ve Şanlıurfa'ya hizmet etmeye devam edeceğini belirterek seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Öncelikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019 yılının ' Göbeklipete Yılı' ilan edilmesinin Şanlıurfa turizmi ve tanıtımı için önemine vurgu yapan Nihat Çiftçi;' Bu karar tüm turizm paydaşlarının, turizm acentalarının gözlerinin Şanlıurfa'ya çevrilmesi demektir. UNESCO tarafından da aynı kararın ilan edilmesi Şanlıurfa'nın tanıtımı için çok büyük öneme haizdir ve buda Şanlıurfa'nın turist akınına uğrayacağını göstermektedir. İnşallah şehir olarak biz buna hazır olacağız' diyerek turizm altyapısı ile ilgili yapılan çalışmalara değindi

Siyaseti seven bir şehiriz

Sekizinci yılına giren Suriye iç savaşı neticesinde Şanlıurfa'nın nüfusuna göre en çok Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptığını belirten Nihat Çiftçi sekiz yıl boyunca tüm mültecilere sahip çıktıklarını belirterek bölgede barış ve huzurdan yana olduklarını dile getirdi. 31 Mart 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlere sözü getiren Nihat Çiftçi ; 'Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız belli oldu. İlçe belediye başkanlarımız gelecek 5 yıl için Urfa'mızın yereline hizmet edecek adayların siyasi partililer tarafından tespiti aşamasında. Şunu belirtmek isterim, siyaset Şanlıurfa için ilgi çekici bir noktadır. Yani hemen hemen yüzde 90'nımızın doğrudan veya dolaylı irtibata geçtiği bir alandır siyaset. Siyaseti severiz şehir olarak. Ama bu süreçlerde hepimizin birbirimizi koruması kollamamız gerekiyor. İftiranın çok çabuk atıldığı, lekelemenin çok çabuk olduğu bir dönemdeyiz. Bu Şanlıurfa siyaseti konusunda doğru bulmadığım bir konudur. Çünkü bu dönemlerde, kalıptan bir dayanışma içeresinde insanların birbirini lekelemesi, kadar yanlış bir şeyin olmadığını düşünüyorum. Evet, kamuoyu, sürekli bir şekilde denetleyecektir. Denetleme neticesinde vermiş olduğu unsurları kamuoyu ile paylaşası kadar doğru bir şey yoktur. Ama bugün yapılacak paylaşımların kesinlikle art niyetli olduğunu yıpratmaya dönük olduğunu ve rakipler tarafından özellikle kullandığını da belirtmek istiyorum.' Dedi.

31 Mart'a kadar aynı tempoda hizmete devam edeceğiz

Yerel seçimlerin yapılacağı 31 Mart 2019 tarihine kadar görevlerinin başında olduklarını hatırlatan Nihat Çiftçi; '31 Marta kadar tüm halkımızı tüm ilçelerimizi tüm sivil toplum örgütlerini kucaklayarak 31 Marta kadar şehrimize hizmet edeceğiz. Bu 3 aylık süre zarfında Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın yapmış olduğu projelerin açılışını gerçekleştirmek, ve 1 Nisan itibarı ile emaneti devrettiğimizde hiçbir işi yarım bırakmamak kaydıyla hepsini bitirmiş ve dönemi düzgün bir şekilde bırakarak, yeni seçilmiş arkadaşlarımıza seçilmiş olduğu Belediye Başkanına bu devir teslimi gerçekleştirebilmek gayretinde olacağız' dedi.

Nihat Çiftçi daha sonra geçtiği sunumda temiz su, atık su, yol, park, bahçe, kültür sanat gibi bir çok alanda 3 yıl boyunca Şanlıurfa merkez ve ilçeler dahil olmak üzere yapmış oldukları alt yapı çalışmaları hakkında rakamsal veriler ile bilgilendirmede bulundu. Yaklaşık 1,5 saat süren değerlendirme toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularında cevaplandıran Nihat Çiftçi AK Parti tarafından görev verildiği takdirde hizmetten kaçınmayacağını da dile getirdi.