Haber Merkezi / İslam peygamberi Hazreti Muhammed'in hayatının gençler tarafından öğrenilmesi amacıyla Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, ödüllü Siyer-i Nebi yarışması organize etti. Haliliye İlçesi'ndeki 101 ortaokul ve lisedeki 58 bin 412 öğrencinin katıldığı yarışmanın ilk etabı bugün gerçekleştirildi. Sınav öncesi Ziyaeddin Akbulut Ortaokulu'nu ziyaret eden Başkan Fevzi Demirkol, Okul Müdürü Mahmut Yıldız ve Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural tarafından karşılandı. Sınıfları ziyaret eden Başkan Demirkol, sınav hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Okullarında ilk üçe giren öğrencileri Çanakkale'ye götüreceklerinin altını çizen Başkan Demirkol, okul birincileri arasında da ikinci etap sınavlarının yapılacağını hatırlattı.

"ÇAĞIMIZ; BİLGİ ÇAĞI"
Başkan Fevzi Demirkol, öğrencilere yaptığı konuşmasında çağın artık bilgi çağı olduğunu vurguladı. Bu nedenle Haliliye Belediyesi olarak gençlerin her daim yanlarında olduklarını belirten Başkan Demirkol, "Haliliye Belediyesi olarak eğitimde gençlerimize önem veriyoruz. Siz gençler bizim istikbalimizsiniz. O bakımdan bizden sonrasında ülkemizi, milletimizi, devletimizi dünyaya muhasır medeniyetlerini, dünya çağdaş medeniyetlerinin en önde yer almasını, fende, ilimde, teknolojide en önde yer almasını sağlayacak olan sizlersiniz. Biz devletimizi, milletimizi, bayrağımızı, milletin geleceğini size emanet ediyoruz. Gençler, çağımız bilgi çağı; bilgi çağında sizin en güzel, en iyi ve en son bilgilerle donatılmanız bizim de vazifemiz" dedi.


"DEVLETİMİZ, MİLLETİMİZ, BAYRAĞIMIZ, VATANIMIZ GENÇLERE EMANET"
Konuşmasının devamında milli ve manevi duyguların öğrenilmesi amacıyla bu programı düzenlediklerini anlatan Başkan Fevzi Demirkol, gençlere de öğütlerde bulundu. Devletimizin, milletimizin, bayrağımızın ve vatanımızın gençlere emanet olduğunu vurgulayan Başkan Demirkol, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Bugün bu sınav için Haliliye ilçemizde bulunan okullardaki yaklaşık 58 bin 400 öğrencimize, 58 bin 400 kitap dağıttık. Milli ve manevi değerlerimizi öğrenmeniz açısından ve daha sonrasında bu kitapları dağıtırken söylediğimiz bir şey vardı; oku, anla, düşün ve yaşa. Şimdi bugün sizlerle birlikte Haliliye'deki 101 okulda, 58 bin 400 öğrenci sınavlara girmektedir. Bu sınavda herkese başarılar diliyorum. Daha sonrasında Çanakkale konusunda kitap dağıtıp, yarışmalar düzenleyeceğiz. Onun öncesinde bu yarışmada her okuldan ilk 3'e giren öğrenciyi Çanakkale'ye götüreceğiz. İlçe genelinde yapılan sınavda da yine çeşitli ödüllerimiz var. Ömür boyu, hayat boyu başarılarınızın devamını diliyorum. Size emanet bıraktığımız devletimize, milletimize, bayrağımıza, vatanımıza sahip çıkmanızı canı gönülden şimdiden temenni ediyorum. Sizler geleceğin belediye başkanları, geleceğin milletvekilleri, başbakanları, cumhurbaşkanları, bakanları sizlersiniz. Ailenizin ve milletimizin umudusunuz."
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural da, Başkan Fevzi Demirkol'un eğitim anlamında gençlerin her daim yanında durduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından Başkan Demirkol, öğrencilere sınav kitapçıklarını dağıtarak, başarılar diledi.
Öte yandan yarışmanın ikinci etabı ise 16 Şubat 2017 Perşembe günü düzenlenecek. Ortaokul ve lise kategorilerinde ayrı ayrı düzenlenecek yarışmada, iki kategorinin de birincilerine dizüstü bilgisayar, ikincilere bin TL ve üçüncülere ise 500 TL ödül verilecek. Yarışma öncesinde de ilçe genelindeki 58 bin 400 öğrenciye Siyer-i Nebi Kitabı dağıtılmıştı.