Haber Merkezi / Akçakale Yolu Üzeri Abdurrahman Dede Mahallesi civarında bulunan Hüseyin Güneş Cami İmamı ve Cami sakinlerinin Eyyübiye Belediyesine müracaat edip camiinin çevre düzenlemesiyle ilgili taleplerini iletmelerinin ardından Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin talimatıyla Fen İşleri Müdürlüğü harekete geçti. Çevre düzenlemesinin tamamlanmasının ardından camiyi ziyaret eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'ye, Başkan Yardımcıları Necmeddin Sağlam, Aziz Aslan, Eyyübiye Belediye Meclis Üyeleri ve Eyyübiye Belediyesi Birim Müdürlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş eşlik etti.
Daha önce de ilçe sınırları içerisinde bulunan camilerde temizlik kampanyası başlatıp periyodik olarak temizliğe devam eden Eyyübiye Belediyesi örnek bir davranışa daha imza attı. Hüseyin Güneş Camii çevresinin düzenlenmesi talebi ile harekete geçen Eyyübiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü kısa süre içerisinde çevre düzenleme işlemini tamamlayarak hizmete sundu.


'' DİNİ MEKÂNLARIMIZ ÖNCELİĞİMİZDİR''
Çevre düzenlemesinin tamamlanmasının ardından camiyi ziyaret eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci '' Camilerimizi ve dini mekanlarımızı önemsiyoruz'' dedi.
Başkan Ekinci "Hüseyin Güneş Camisinin çevre düzenlemesi için buradayız. Camii cemaatinin bizlere bir müracaatı vardı, bizler de bu müracaat doğrultusunda ekiplerimizi harekete geçirttik. Fen İşlerimizin incelemesi sonucu hakikaten burada bir çevre düzenlemesine ihtiyaç olduğunu gördük ve bu incelemelerimiz sonucunda Belediyemizin Fen İşlerinin yapmış olduğu bu çalışmalardan sonra daha da güzel bir görüntüye kavuşan camiimizi ziyarete geldik. Yapılan bu çalışmalardan sonra cami müştemilatı ve çevresi daha temiz ve güzel bir görüntüye kavuşarak cemaatimizin hizmetine sunduk. Dini mekanlarımız, camilerimiz bizim için önemli, buraların temiz olması ve çevresinin güzel bir görüntüye kavuşması bizlerin önceliklerimizdendir' dedi

'' EKİNCİ'YE TEŞEKKÜR EDİYORUZ''
Hüseyin Güneş Camisi etrafında yapılan çevre düzenlemesi ile ilgili olarak memnuniyetini dile getiren Hüseyin Güneş Camii İmamı Abdülaziz Hamur ise "Eyyübiye Belediyesinin yapmış bu güzel çalışmasından dolayı başta Başkan Mehmet Ekinci ve ekibine teşekkür ediyorum. Camimizin bu güzel görüntüsüne kavuşmasında emekleri geçen herkesten Allah razı olsun '' dedi.
Hüseyin Güneş Cami cemaati ise Eyyübiye Belediyesinin yapmış olduğu bu çevre düzenlemesinden sonra camilerinin daha güzel bir görüntüye kavuştuğunu belirterek Başkan Ekinci ve ekibine teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.