Yüksel POLAT / Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlamalar neticesinde evlerinde kalmak zorunda kalan vatandaşların kısıtlamaların kalkması ile birlikte turizm alanında tercihleri de ayrı kaldıkları doğadan yana olmaya başladı.
Geçtiğimiz hafta turizm sektöründe ' yeni normal' kuralları çerçevesinde GARO ve ŞURO üyesi turist rehberleri Tunceli, Elazığ ve Malatya illerini içeren üç günlük bir info çalışması aynı zamanda da vatandaşların yeni tercihi olan doğa turizmi konusunda bu üç ilin doğa harikası turistik mekanlarını da gezme imkanı buldu.

Doğa ve doğa turizminin önemi daha da arttı
Gazetemize açıklamada bulunan ŞURO Başkanı Müslüm Çoban, Yerli ve yabancı turistlerin özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesindeki el değmemiş tabiat harikası doğal güzelliklerini keşfetmek için bölgeyi ziyaret etmek istediklerini belirterek; hareket alanı kısıtlanan insanlar doğa ve doğal güzelliklere daha çok ilgi göstermeye başladı. Turizm sezonu açılınca da vatandaşlarımız gezi tercihlerini de doğadan yana kullanmaya başladı. Bu tercih kapsamında da yeni yerler ve yeni güzellikler keşfetmek amacı ile Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgemizde el değmemiş bölgeler hali ile tercih edilmeye başladı. Bizler de GARO ve ŞURO üyesi Turist Rehberleri olarak bölgemizdeki üç ilde bu alanları yerinde görme ve turizm alanında 'yeni normal' i uygulama fırsatı bulduk' dedi.

Şanlıurfa ve bölge önemli doğa turizmi potansiyeline sahip
Üç günlük ifno çalışması kapsamında doğa harikası alanları gezdiklerini belirten ŞURO Başkanı Müslüm Çoban; ' Tunceli, Elazığ ve Malatya gerçekten doğal güzelliklere sahip illerimiz. Şanlıurfa'da Takoran Vadisi, Halfeti, Birecik, Karacadağ gibi yerleri ile doğa turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip. Artık güvenlik kaygıların yaşanmadığı bölgemizde insanlarımız bütün bu illerimizi gönül rahatlığı ile gezebilir, kamp yapabilir' diyerek doğaseverleri Şanlıurfa ve bölge illerini gezmeye, keşfetmeye davet etti.