Faruk DEVECİ/ Temaslarına ilk olarak Suruç İlçesi ile başlayan Vali Salih Ayhan'ın gün içerisindeki ikinci adresi Birecik oldu. İlçe ziyaretinde ilk olarak Birecik Kaymakamlığı'na geçen Vali Ayhan burada Kaymakam Kadir Duman ve Kurum Amirleri tarafından karşılandı. İlçedeki çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Ayhan'a devam eden projelerin sunumu yapıldı. Ardından İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Ayhan, Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen Okul Müdürleri toplantısına katılım sağladı.

EĞİTİM VURGUSUNU BİRECİK'TE DE DİLE GETİRDİ
Göreve başladığı ilk günden itibaren yaptığı açıklamalarda eğitim alanındaki hassasiyetini sürekli olarak dile getiren Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, toplumun kalkınmasında eğitimin ilk sırada yer aldığına dikkat çekerek müdürlere başarı için iletişimin şart olduğunu söyledi. Güçlü eğitim uygulamalarının ancak sağlıklı bir okul ikliminde mümkün olabileceğinin altını çizen Vali Ayhan, 'Okul iklimi dediğimiz kavrama çok önem vermeliyiz. Öğretmen mutlu değilse, öğrenci mutlu değilse, veli mutlu değilse bir okulda başarıdan söz edemeyiz. Onun için bir öğrencinin 'İyi ki ben bu okulun öğrencisiyim', bir öğretmenin 'İyi ki bu okulda çalışıyorum', bir velinin de 'Öğrencim iyi ki bu okulda eğitim görüyor' demesi çok önemlidir. Bu üç durumu sağladığımız zaman başarı her anlamda kendiliğinden gelecektir' diye konuştu.

KORE GAZİSİNE ANLAMLI ZİYARET
Okul müdürleri toplantısının ardından ilçe merkezinde temaslarına devam eden Vali Salih Ayhan, esnafla sohbet ederek, Kore Gazisi Ayakkabı Tamircisi Nadir Göksel'i ziyaret etti. Şehit ailelerinin ve gazilerin her zaman kendileri için apayrı bir yeri olduğunu belirten Vali Ayhan, devletin tüm kapılarının şehit aileleri ve gazilere açık olduğunu söyledi. Birecik temaslarını sürdüren Vali Salih Ayhan, sosyal yardımlaşma vakfının desteklediği ailelerle de bir araya gelerek talep ve önerileri dinledi. Son olarak Şehit Güvenlik Korucusu Mustafa Akar'ın ailesi ile buluşan Vali Ayhan, Şehidin aile fertleri ile sohbet ederek tüm şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını yineledi.

'İLÇELERİMİZİN GÜZELLİĞİ TURİZMLE BULUŞMALI'
Turizm potansiyeli yüksek olan ilçelerin başında gelen Birecik'te; Kelaynak Üretme İstasyonu ve yol güzergahında bulunan Birecik Kalesi'nde incelemelerde bulunan Vali Ayhan, Şanlıurfa'nın tüm ilçelerinde ayrı bir güzellik olduğunu dile getirdi.
Tüm bu değerlerin turizmle birleştirilmesinde lokomotif olacaklarını belirten Vali Salih Ayhan, bu yöndeki tüm çalışmaların da destekçisi olacaklarını ifade etti. Daha sonra Birecik İçme Suyu ve Arıtma Tesisi İnşaatında incelemelerde bulunan Vali Ayhan son olarak İlçe Jandarma Komutanlığı ziyaretinin ardından akşam saatlerinde şehir merkezine dönüş yaptı.
Vali Ayhan'a Birecik temaslarında İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Jandarma Komutanı Metin Düz, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici ile Birecik Kaymakamı Kadir Duman, Birecik Emniyet Müdürü İbrahim Aydoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turğut, Birecik Belediyesi Başkan Yardımcıları Reşat Uzun ve Sait Bağlı eşlik etti.