Haber Merkezi / Etkinliğin açılışı Harran Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Esra Siverekli, SANATDER Başkanı Mustafa Dörtbudak, Dr. Ahmet Cihat Kürkçüoğlu, Sivil Toplum Kuruluşları yetkilileri, Şanlıurfalı ressamlar, öğrenciler ve sanatseverler tarafından yapıldı.
Harran Üniversitesi Göbeklitepe 2019 Yılı Etkinlikleri kapsamında Tanıtım Ofisi Koordinatörlüğü tarafından organize edilen etkinlikte Türkiye'de ve Şanlıurfa'da tanınmış ressamların 100'e yakın eserinin bulunduğu resimler sergilendi.
SANAT MÜZESİ MÜJDESİ
Açış konuşmasında Kaligraf Ressam Mustafa Dörtbudak, Şanlıurfa'ya bir Sanat Müzesi açılması yönündeki çalışmaların başlatıldığını söyledi.
Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Esra Siverekli yaptığı açış konuşmasında Şanlıurfa'nın kültürüne katkı olabilecek tüm sanat, kültür ve eğitim alanında atılan doğru adımlara destek vereceklerini belirterek, SANATDER'e teşekkür etti.
Moderatörlüğünü Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Emine Teker'in yaptığı Göbeklitepe konulu panele, 'Mimarlık ve Plastik Sanatları Yönüyle Göbeklitepe' konusuyla merhum Prof.Dr. Klaus Schmidt ile birlikte çalışan Göbeklitepe kazı başkan yardımcılığı yapmış Harran Üniversitesi emekli öğretim üyesi Dr. Ahmet Cihat Kürkçüoğlu, 'Sanat Dünyasının Göbeklitepe'ye Bakışı' konusuyla, SANATDER Başkanı Mustafa Dörtbudak ve 'Göbeklitepe Heykellerinin Teknik Sitil Ve Naturel Gerçeklik Açısından İncelenmesi' konusuyla Sanat eğitimcisi Mehmet Yücel panelist olarak katıldı.
Sunumların yapıldığı panelden sonra sanatçılar; Abbas Savan, Âli Korkmaz, Aynur Türkoğlu, Zehra Dörtbudak, Hatice Polat, İshak Çılpan, Fuat Kürkçüoğlu, Mahmut Kılıç, Mehmet Doğan, Nihat Kürkçüoğlu, Mustafa Kılıç, Necdet Köylü, Necmi Kaya, Osman Özçelik, Ramazan Çiftçi, Zülküf Bayhan'a plaketleri takdim edildi.
Sanatçıları Osmanbey Yerleşkesindeki Rektörlük Makamında ağırlayan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Çelik; 'Sizler Şanlıurfa'nın önemli değerlerisiniz. Sizlerin, ilimizin kültürüne katkı sağlayacak görüşleriniz bizim için çok önemlidir. Sizlerin de önerisiyle oluşturacağımız gündemlerle Şanlıurfa kültürünün gelecek nesillere aktarılması yönünde üniversite olarak üzerimize düşeni yaparak katkı vermeye devam edeceğiz' diye konuştu.