İLKHA/ Şanlıurfa Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık'ın gayretleri sonucunda ilçeye kazandırılan doğal gazın ilk ateşi yakıldı.
Hilvan Karacurun Mahallesi Prestij Caddesi üzerinde bulunan bir apartman dairesinin ilk vanasını açarak ilk ocağı ateşleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Hilvan İlçe Kaymakamı Coşkun Doğan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Cidir ve Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, doğalgazın Hilvan halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Faruk Bayuk ve belediyenin diğer meclis üyeleri ile Şanlıurfa AKSA Doğal gaz temsilcilerinin de iştirak ettiği ilk doğalgaz vanasının açılışında konuşan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, '2019 Mahalli Seçimlerinde, Hilvan halkına vermiş olduğumuz bir vaadi yerine getirdik. Doğal gazın Hilvan'a getirilmesi noktasında destek veren başta milletvekillerimiz ve belediye başkanımız ile emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Doğal gaz, Hilvan halkına hayırlı ve uğurlu olsun' dedi.
Doğal gazın Hilvan'a hayırlı olmasını dileyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'Yerel Yönetimler Seçimlerinde, Belediye Başkanımız Aslan Ali Bayık Hilvan'a doğal gaz vaat etmişti. Bu nedenle Hilvan halkı uzun zamandır bekleyiş içindeydi. Bu süreç içerisinde projenin takibini birlikte yaptık. Bugün itibarı ile de verdiği vaat yerine getirilmiş oldu. Bu projenin hayata geçirilmesi noktasında emekleri geçen başta Enerji Bakanımız olmak üzere Milletvekillerimize ve AKSA Doğal gaza teşekkür ediyoruz' şeklinde konuştu.