Haber Merkezi / Kurs öğretmenleri ve Kursiyerlerle birlikte sergi açılışını gerçekleştiren Başkan Güvenç, Eyyübiye bölgesinde kadınların ikinci ev olarak gördükleri kadın kültür merkezlerinin önemine değindi.
Kadınlara bir yandan meslek öğretirken, bir yandan da aile ekonomisine katkıda bulunmasını sağlanıldığı 7 Kadın Destek merkezlerinden biri olan Hayati Harrani Kadın Destek Merkezinde bir çok kursun yanı sıra Makine Nakışı, Giyim, Geleneksel Kıyafet, Filografi, Resim, Takı Tasarım, El Sanatları kursların açılışını yapan Başkan Güvenç kursiyerler tarafından yapılan eserleri inceledi.

Güvenç, Kadın Destek Merkezlerinin Sayısın Arttırmak İçin Çalışma Başlattık.
2014 yılından bu yana 2276 kadına ulaşan Hayati Harrani Kadın Destek Merkezinin yeni kurs açılışını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, "Hayati Harrani Kadın Kültür Merkezinde kursiyerler, hocalarımız ve teşkilatımızla bir araya geldik. Hanımların yaptığı eserleri inceledik, merkezde birçok kurslarımızla kadınlara hizmet vermekteyiz. Buraya gelen kursiyerlerimizin çocuklarının güzel vakit geçirebilmesi için kreşimiz bulunmamakta. Şanlıurfa il merkezinde 7 ayrı Kadın Destek ve Eğitim Merkezlerimizin sayısını arttırmak için çalışmalar başlattık. Yapılan eserlere yoğun ilgi ile sipariş alınmakta olduğunu duyunca çok sevindim. Yaptıkları güzel ürünleri ucuz fiyata imal etikleri ve satabildikleri için tebrik ediyorum"

Kadınların Toplumdaki yerine değinen Başkan Güvenç, "Şu anda Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 7 ayrı noktadaki Kadın Kültür Merkezlerimiz faaliyet vermekteyiz. 20 küsur valiliğe devrettiğimiz merkezimiz bulunmakta. Bu konuda Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü Belediyelerimizin çalışmaları başlatıldı. Her zaman söylediğimiz gibi toplumun bir tarafını kadın diğer yanını erkek oluşturur. Toplumların gelişmesi için kadına saygı gösterip destek verip sosyal, siyasi ve eğitim hayatında destek vermeliyiz" dedi.

Güvenç, "Bütün Belediyelerimizle Kadınlara Destek Vermeye Devam Edeceğiz"
AK Parti hükümetinin kadınlara yönelik çalışmalarını anlatarak Kadınlara yönelik toplumsal çalışmalar başlatıp küçük yaşta ve 2. 3. Eşliliğin bitmesini, kız çocuklarımız okula gidip eğitime devam etmelerini istiyoruz. Hamd olsun 12 yıldır AK Parti Hükümetleri Reis-i Cumhurumuz Recep Tayip Erdoğan önderliğinde kadınlara destek konusunda çok önemli adımlar atmamızı sağladı. Hiçbir kadın kardeşim darda kaldığında kendisini yalnız hissetmeyecek. Bir yanında Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye Belediyesi, AK Parti Teşkilatı, Kadın Kolları, Devletimiz ve Hükümetimiz var. Buradaki eksikleri görüp çalışmaları başlatmak için gerekli talimatları verdik. Buraları yalnız bırakmayıp her zaman dik durup beraber olmalıyız. Sorunlarımız anlattıkça azalır, sevinçler ve mutluluklar paylaşıldıkça büyür. Kalbimizin ve gönlümüzün büyük olması lazım, emek veren ve katılan herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediyesinin himayesinde bölgedeki genç kızlara ve kadınlara ulaştıklarını belirten Hayati Harrani Kadın Destek ve Eğitim Merkezi Müdürü Fulya İşçi, "Kadın kursiyerlerimizin el emeklerini sergiliyoruz. Merkezimizde 12 öğretmenle 2276 kadına ulaşmış bulunmaktayız. Bize destek verdikleri için Başkanımız Celalettin Güvenç'e teşekkür ederim" dedi.
Takı tasarım işlerini özelikle genç kızlara öğretme imkanı bulduğunu belirten Hayati Harrani Kadın Destek ve Eğitim Merkezinde el Sanatları ve takı tasarım öğretmeni olan Nermin Bebe, " Merkezimizde 15 kişiden oluşmuş sınıflarımızda dersi vermekteyiz, kursiyerlerimize verilen eğitimle birlikte güzel çalışmalar ortaya çıkarak eserleri satabilme olanağı sunuyoruz" dedi.
Öte yandan Kadınların yoğun ilgi gösterdiği çocukların çeşitli oyunlarını sergilediği ve kursiyerlerin tasarladığı elbiselerinin defileyle sergide Başkan Güvenç, mezun olan kursiyerlere Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile birlikte sertifikalarını dağıttı.