İLKHA/ Balıklıgöl Yerleşkesi'nde bulunan ensaflar ise kısıtlamalardan dolayı zor günler geçirmişti.
1 Temmuz tarihinde başlayan 'Yeni Normalleşme' süreci ile birlikte işlerinin açılacağını uman esnaf, halen istediği satışı yapamadı.
Kısıtlamaların kalkmasına rağmen halen insanların 'salgın' korkusuyla dışarı çıkmaya korktuğunu belirten esnaf, ileri ki günlerde işlerinin açılacağını umuyor.
Salgından dolayı kendilerine herhangi bir destek sağlanmadığını belirten bazı esnaflar, kısıtlamaların kalkmasına rağmen işlerinin tam olarakl açılmamasından dert yandı.

'Halk halen salgın var diye dışarı çıkmaya korkuyor'
Halkın halen salgın dolayı dışarı çıkmaya korktuğunu belirten Esnaf Şahin Aydın, 'Kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte işlerimiz henüz açılmadı. Halk halen salgın var diye dışarı çıkmaya korkuyor. İnşallah işlerimiz açılır. Deniz sezonu açıldı. Genel olarak bakarsak işlerimiz kısmen açıldı. Halk yeni yeni dışarı çıkmaya başladı. Umudumuz kısıtlamaların kaldırılmasıydı.' ifadelerini kullandı.

'İşlerimizin açılmasını umutla bekliyoruz'
İşlerinin tam olarak açılmadığını vurgulayan Esnaf Sedat Gümüş, 'Kısıtlamalar daha yeni kalktı. İşlettiğimiz sektör biraz lüks olduğu için işlerimizin açıldığını söylemek erkendir. Halk maddi sıkıntı içerisinde olduğu için alış veriş pek olmadı. İşlerimizin açılmasını umutla bekliyoruz. Şanlıurfa'da olmamızdan dolayı memleketimizde dezavantaj var. Urfa'da sıcakların en yüksek olduğu dönemde kısıtlamalar kaldırıldı. Birkaç gündür havalar serin ama yakında hava sıcaklığı artar. Hava sıcak olunca ziyaretçiler burada durmuyor.' şeklinde konuştu.

'Devletten esnafa tam destek vermesini bekliyoruz'
Kısıtlamaların olduğu süreçte çok zarar ettiğini belirten Esnaf Mustafa İlhan, 'Şu an işlerimizde herhangi bir iyileşme yok. Daha yoğun bir gün bekliyoruz. Yaz sezonunun açılmasıyla yoğunluğun artacağını düşünüyorum. Kısıtlamaların olduğu dönemde çok zarar ettik. Mallarımız bozuldu. İşlerimizin bir an önce iyiye gitmesini bekliyoruz. Yakın zamanda işlerimizde patlama olursa ve tedbirler biraz daha gevşetilirse zararımızı karşılayabiliriz. Devletten esnafa tam destek vermesini bekliyoruz.' diye konuştu.

'İşlerin açılmasını bekliyoruz'
İşlerinin tam olarak açılmadığını belirten Hacı Eskiler, 'İşlerimiz 'tam olarak açıldı' diyemeyiz. İşlerimiz yasak varmış gibi devam ediyor. İşlerin açılmasını bekliyoruz. İki yıldır millet iş yapamadı. Salgından dolayı zararlarımız var. Salgın dolayı kira desteği bize verilmedi. Çoğu zamanda işyerlerimiz kapalıydı. Son iki yılda en azından 20-30 bin lira zararımız var. Bazı belirli esnaflara destek verildi. İşlerin açılması için bekliyoruz bugüne kadar ciddi bir hareketlilik göremedik. Yüzde 10 satışlarda artış var; ama bu bizi kurtarmıyor.' ifadelerini kullandı.
Balıklıgöl'ü ziyaret etmek için gelenlerin olduğunu belirten Ömer Çabar ise ' İnsanlar evde kalmaktan sıkılmışlardı. Kısıtlamalar kalkınca burada yoğunluk yaşandı. Baya işlerimiz iyi oldu. Yasaklardan dolayı kimse gelmiyordu. Şu an sezon açıldı ziyaretçiler gelmeye başladı.' dedi