Haber Merkezi / Özel Metrolife Hastanesi Başhekimi M.Cengiz Karakucak, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

'Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında gelen Öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir. Öğretmenlik bitmeyen bir sevda; bir ömür süren bir gönüllülük; karşılık beklemeksizin verilen emek; vatanını, milletini kendinden önce düşünmek; hiç tanımadığın bir hayatın güzelleşmesi için çabalamak ve bir çocuğun gülümsemesiyle ödüllenmektir.

Bir peygamber mesleği olan öğretmenlik, herkesin yapabileceği bir meslek değildir. Büyük bir fedakarlık, hoşgörü, sabır, enerji, gayret ister. Her şeyden önce büyük bir yürek, aşk ister. Aşkı olanlar, yüreği olanlar, bu ülkenin çocuklarına, gençlerine dair yüreğinde sevgisi olanlar daim olurlar ve eser bırakırlar. Sizin eserleriniz ne taş ne demir ne bina ne yoldur. İnsandır, en kıymetli varlıktır, yaratılanların en önemlisi, en güzelidir. Değerli Öğretmenlerimiz Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun.'