Mutlu GÜNEŞ / Şanlıurfa'nın en fazla yeşil alana sahip ilçesi konumundaki Karaköprü'ye yeni yeşil alanlar kazandırmak için çalışmalarını sürdüren Karaköprü Belediyesi; geride kalan 2022 yılını 150 bin metrekarelik bir alanı kapsayan 24 yeni parkla kapatmıştı.
2023 yılında benzer bir performans sergilemek için sahaya inen Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri; Atakent Mahallesinde yaklaşık 9 bin metrekare alanda kazandırılan yeni parkta ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştiriyor. Ekipler, çimlendirme ve park mobilyası montajının ardından yeni yılın ilk parkını vatandaşların hizmetine sunulacak.


BAYDİLLİ: 2023 HEDEFİMİZ 100 DÖNÜMLÜK YEŞİL ALAN
İlçedeki yeşil alan projeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, "İlçemizde vatandaşlarımıza dinlenme ve nefes alma alanları oluşturmak için göreve gelir gelmez yeşil alan seferberliği başlattık. 2022 yılında 150 bin metrekare alanda 24 yeni parkı ilçemize kazandırdık ve 2023 yılında da planlamamız dahilinde yaklaşık 100 bin metrekare alanda 20 yeni park daha yapıp yeşil alan oranımızı katlayacağız. Daha yeşil ve yaşanılabilir bir Karaköprü için yoğun bir çaba gösteriyoruz. Çünkü burada yaşayan her vatandaşımızı çok önemsiyoruz, onlar için güzel yaşam alanları oluşturmak için mesai harcıyoruz. İnşallah 2023 yılı da bizim için güzel hizmetlerle ilçemizi kalkındıracağımız, güzelleştireceğimiz bir hizmet yılı olarak geçecektir" diye konuştu.
Karaköprü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise Atakent Mahallesinin yanı sıra Güllübağ, Batıkent, Doğukent, Seyrantepe ve Mehmetçik mahallelerinde, belirlenen program dahilinde yeni yeşil alan kazandırma çalışmalarının sürdüreceği ifade edildi.