Seyfullah POLAT/ Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül düzenlenen tanıtım toplantısında 2019 Mart ayında göreve geldikleri günden bu tarafa ŞUSKİ'nin şehir merkezi ve 13 ilçede yapmış olduğu hizmetleri anlattı. Bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Açıkgöz, İlçe Belediye Başkanları ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ. Halil Peltek, ŞUSKİ Genel Müdürü Sait Güllüoğlu, muhtarlar ve STK Başkanları katıldı.
Yapılan protokol konuşmalarını ardından kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül yaptığı sunumda ' Su varsa hayat var' sloganı ile yola çıktıklarını, bu temel üzerine hizmetlerini inşa ettiklerini belirterek; Şanlıurfa gibi nüfusu hızla artan bir şehirde insanlarımıza temiz su içirmek bizim en asli vazifelerimizden birisidir. ' Şanlıurfa'da su musluktan içilir' diyerek vatandaşımıza kaliteli su içirmenin yanı sıra çevreyi ve doğayı korumak adına ŞUSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde 1.227 personel ve 261 araç ile 13 ilçemizde göreve geldiğimizde bu tarafa 13 ilçemizde Nisan 2019'dan bu tarafa 439 bin metre içme suyu hattı, 156 bin metre kanalizasyon hattı, 21 bin metre yağmur suyu hattı döşedik. Halen 13 ilçemizde 95 bin metrelik kanalizasyon döşeme çalışmamız devam etmektedir. Yine çalışmalarımız kapsamında 36 yeni kuyu açılması, 275 kuyu denemesi, 56 kuyu temizlemesi, 9 kuyu derinleştirilmesi çalışması yapıldı.' Diyerek ŞUSKİ'nin Nisan 2019 tarihinden bu tarafa yapmış olduğu çalışmaları ilişkin istatistiki bilgileri ve ilçelerde devam eden altyapı çalışmalarını paylaştı.
Çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür eden Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa ve ilçelerinde vatandaşa en kaliteli suyu en uygun fiyata vatandaşa içirmeye ve en iyi hizmeti vermeye devam edeceklerini belirterek çalışmalarının aralıksız devam edeceğini dile getirdi.