İLKHA/ Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Şanlıurfa Umut Kervanı, mübarek üç ayların ilk gününde yetim ve fakir ailelere yardımda bulundu.
Şanlıurfa'da yüzlerce ihtiyaç sahibi ailelerin yüzlerini güldüren Şanlıurfa Umut Kervanı, hayırseverlere destek olma çağrısında bulundu.
Recep, Şaban ve Ramazan'da sevapların kat ve kat artığı aylarda infak vermenin önemine değinen Şanlıurfa Umut Kervanı Başkanı Mahmut Çelik, infakın önemine vurgu yaptı.

'İnşallah yüzlerce aileye gıda yardımında bulunacağız'
Mübarek üç ayların İslam alemine hayırlar getirmesini temenni eden Çelik, 'Mübarek üç ayların başlaması; tüm İslam alemine hayırlar getirmesine vesile olsun inşallah. Üç ayların başlangıcı ile beraber Umut Kervanı olarak Şanlıurfa'da inşallah yüzlerce aileye gıda yardımında bulunacağız. Gıda yardımının yanında da her aileye kırmızı et de vereceğiz. Üç ayların başında millet, dağıttığımız gıdalarla kendi iaşesini karşılasın inşallah.' dedi.


'Sevapların katlandığı mübarek aylardayız'
Üç aylarda ihtiyaç sahiplerine yardım dağıtmaya devam edeceklerini belirten Çelik, 'Üç ayların başında fakir ve yetim aileler, dağıttığımız gıdalarla inşallah ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Sevapların katlandığı mübarek aylardayız. Bu vesileyle bütün hayır sahiplerini hayra davet ediyoruz. Hayır sahiplerinin fakir ve yetim ailelere el uzatmasını istiyoruz. Hayır sahipleri bizlerle gelip o aileleri görsünler ve yardımı kendi elleriyle teslim etsinler. Zamanları da yoksa bizi vekil olarak tayin etsinler biz yardımları ulaştıralım. Bu şekilde hayır sahipleri de sevaba ortak olsunlar. Üç aylarla birlikte yardımlarımız devam edecek. Ramazan ayı için de çalışmalarımız devam ediyor. Müslüman kardeşlerimiz ilk iftar ve sahurunu, vermiş olduğumuz yardımlarla gerçekleştirsinler. Ramazan ayına bir hafta kala yine bir dağıtım yapacağız. Hayır sahiplerini yardıma davet ediyoruz. Fakir ve yetim kardeşlerimize sahip çıkalım. El uzatalım ve biraz da olsa sıkıntılarını giderelim inşallah.' diye konuştu.


'İnfak, çok önemli bir yere sahiptir'
Üç aylarda infak vermenin önemli olduğuna dikkat çeken Çelik, 'İnfakın dinimizde neredeyse zekat ve öşürden hemen sonra gelir. İnfak, çok önemli bir yere sahiptir. Ayette 'Size verdiğimiz rızıktan infak edin' diye buyruluyor. Bizde özellikle üç aylarda; Recep, Şaban ve Ramazan'da sevapların katlandığı aylardayız. Dolayısıyla bütün Müslümanları infak vermeye davet ediyoruz. Yetimlerimize sahip çıkalım. Onları sevindirelim. ' şeklinde konuştu.