İLKHA/ 3 yıl önce ülkesindeki ki iç savaş nedeniyle Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine hicret etmek zorunda kalan Suriyeli Abdullah el Hüseyin ve ailesi zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışıyor.
Viranşehir'de ikamet eden Suriyeli ailenin durumu hakkında bilgi veren komşuları ailenin, yapılan yardımlar ile ayakta durmaya çalıştığını ifade ettiler.
Yeni Mahalle'de harabe bir evde yaşamını sürdürmeye çalışan Hüseyin iş olmadığından dolayı kirasını ve elektrik parasını ödeyemediğini belirterek, '3 yıldır Viranşehir ilçesinde ikamet etmekteyim. 6 aydır iş arıyorum, iş olmayınca da evimin geçimini sağlayamıyorum. Harabe bir evde ailemle birlikte kalıyoruz. Kaldığımız ev damlıyor, su altında kalıyor. Şu an evime yiyecek götürecek param yok. Çoğu zaman komşuların yardımıyla geçimimi sağlıyorum. Yetkililerden ve hayır sahiplerden bana iş bulmalarını istiyorum. Evime ekmek götürmek istiyorum.' ifadelerini kullandı.
Suriyeli muhacir aile hakkında bilgi veren Bilal Gezer, komşusunun iş bulamadığı için evine ekmek götüremediğini söyledi. Gezer, 'Suriyeli komşumuz çok mağdurdur. 4-5 aydır iş arıyor, komşular tarafından yemek veriliyor. Her türlü yardımı yapıyoruz ama bizlerde her zaman yardım yapamıyoruz. Bizim ricamız devlet yetkililerden ve hayır sahiplerden mağdur olan komşumuza sahip çıkmalarıdır. Kardeşimiz ne kirasını ne de elektrik parasını ödeyebiliyor.' dedi.
Maddi durumu iyi olmayan Suriyeli Hüseyin ile aynı mahallede oturduğunu ifade eden İbrahim Taze ise 'Ramazan ayında bizimle beraber camide Kur'an-ı Kerim okuyordu. Bizler oradan tanımaya başladık. Mahallede fırıncı arkadaşa sorduk. Dedi ki: 'Maddi durumu hiç iyi değil.' Daha sonra bizler gelip gördüğümüz zaman içimiz yandı. Yatakları ve elbiseleri sular içinde, oturacak kuru bir yerleri yok. Allah yardımcıları olsun. 6 aydır çalışmadığını söylüyor. Tabi gideri sadece kirayla elektrik değildir. Evin masrafı ve çocuğu var. Yetkililerden bu fakir kardeşimize el uzatmalarını istiyorum.' şeklinde konuştu.